3 Ocak 2011 Pazartesi

Hopman Cup # 1

Hopman Cup'ta 3. günün yarısına gelindi ama bu turnuvayla ilgili henüz bir post atamadık. Bu başlangıç olsun bakalım...

İlk gün Avustralya ile Belçika karşı karşıya geldi. Teklerde Henin ile Hewitt beklendiği gibi maçlarını kazandı ve 1-1 olan seri çiftler maçına taşındı. Çiftler maçının super tiebreak'inde 6-8'den gelip 10-8 kazanan Avustralya maçı da 2-1 kazanmış oldu. Hewitt'in Bemelmans ile oynadığı maçı izleme şansım oldu ve Hewitt'i hiç beğenmediğimi söylemem gerek. Bemelmans 150-200 arası sıralarda gezen bir oyuncu. İyi bir servisi ve iyi bir forehand'i var ama genel olarak çok istikrarsız ve kelimenin tam anlamıyla vasat bir oyuncu. Kağıt üstünde bakıldığında 6-4 6-3'lük skor rahat gözükse de çok fazla uzayan oyunlar oldu ve Hewitt ciddi anlamda sıkıntı yaşadı. Çok çok çalıştığını iddia ettiği bir offseason'dan böyle bir maçla geri dönmesi pek olumlu değil ama sezonun ilk maçı oluşuna verelim bakalım. Yarın Djokovic karşısında daha iyi görebiliriz...

2. günde Sırbistan, Kazakistan'a maç bırakmadı. Burada iki tekler maçını da büyük ölçüde seyretmeyi başarabildim. Ivanovic-Shvedova maçında ilk set çok çok yakındı ve Ivanovic kıl payı alabildi bu seti. İyi servis atmadığı bir setti ama karşıda da çok basit hata yapan bir Shvedova olunca durum dengelendi. İkinci sette bir ara bıraktım maçı, geldiğimde Ivanovic kopartmıştı zaten... Djokovic-Golubev maçında Djokovic ilk set çok rahat gözüktü ve Golubev de fena oynamayınca, ki potansiyeli olduğunu biliyoruz, seti almayı başardı. Lakin ondan sonra biraz daha maça asılan bir Djokovic ve deli gibi basit hata yapmaya başlayan bir Golubev maçın seyrini değiştirdi. Maçı 61 basit hatayla tamamlayan Golubev son 2 sette yalnızca 4 oyun kazanabildi. Çiftler maçını da alan Sırbistan günü "perfect" yaparak kapatmış oldu.

Bugün B Grubu'ndaki Büyük Britanya-İtalya ve ABD-Fransa eşleşmeleri oynanıyor. Hatta, ilk eşleşme az önce sona erdi. Maçları izleyemedim. Geçen sene bu kupada iyi iş çıkartan Laura Robson, Schiavone karşısında ilk seti 5-3'ten 7-5 vermiş; sonrasında da ikinci seti 6-3 kaybetmiş. Diğer maçta Murray beklendiği gibi Starace'yi mağlup edince iş çiftler maçına kalmış. İlk iki set karşılıklı tiebreak'lerle iki takıma giderken, super tiebreak'i 10-2 gibi çok açık bir farkla kazanan İtalya, grubu galibiyetle açmış.

Birazdan ABD-Fransa eşleşmesi başlayacak Mattek Sands-Mladenovic maçıyla. Arkasından asıl maç geliyor tabii. Mahut-Isner...

Not: Shvedova'dan son dakika tweet'i geldi. Bu sabah antrenmanda dizini sakatlamış ve Hopman Cup'tan çekilmiş. Çok kötü haber. Avustralya Açık'ı yetişecek mi bakalım?

Hiç yorum yok: