7 Ocak 2011 Cuma

Doha'da Final: Federer-Davydenko

Geçen sene Doha'da finali bozan Davydenko, Federer'i yenmişti. Bu kez Nadal'ı yenerek bozdu. Ama çok da önemli değil. Son zamanlarda haddinden bile fazla Nadal-Federer maçı izledik zaten.

Federer'in ilk iki maçta aşırı rahat görünmesinin ardından dün Troicki karşısında vites arttırdığını, Troicki'nin de kötü oyunuyla Federer'in ekmeğine yağ sürdüğünden bahsetmiştik. Bugün de düne yakın bir Federer vardı ama karşıda biraz daha oynayan bir rakip olunca dünkü gibi rezillik olmadı. İlk seti bir kere servis kırarak, ikinci seti de tiebreak'e götürerek kazandı Federer. Onun ilk maçlarda yaşadığı sıkıntı Nadal'ın yaşadığı gibi sağlık sıkıntısı gibi olmadığı için vitesi arttırması daha kolay oldu. Tsonga bugün iyi return yapabilse daha da yakın bir maç izleyebilirdik ama yine de sonunda Federer'in kazanacağı bir maç olurdu, zira tamamen Federer kontrol ediyordu maçı.

Nadal-Davydenko maçıyla ilgili spiker eleştirisi yaparken bahsetmiş olduk aslında. İlk birkaç oyun normal gözüken Nadal, ondan sonra yavaaaş yavaaş yoruldu, pestili çıktı. Maçın sonlarında koşamıyordu bile. Ama bagel yememe isteğiyle kastı, Davydenko da saçmalayınca sonda birkaç oyun almayı başarabildi. Aldığı sakatlık molasında da trainer bir şey yapamayacağını, sadece su içmesini söyledi Rafa'ya, ki Rafa bunu duyunca suratı baya bozuldu tabii. Maçtan sonra çok çok yorgun olduğunu ve koşamadığını söyledi. Tabii, bunun kendisine çok yüklenmesiyle falan alakası yok. Hastalığın etkisi. Dün Gulbis karşısında çok etkilememişti ama bugün fena vurdu onu hastalık. Karşıda da iyi oynayan bir Davydenko olunca 5 oyun alabildi sadece.

Yarınki finalde iki eski şampiyon oynayacak. Davydenko geçen sene kazandı burada, Federer da daha önce 2 kere kazandı. Davydenko bugün oynadığı tenisi oynarsa keyifli maç olur ama bugünkü Tsonga maçı gibi Federer bir şekilde maçı kontrolünde tutmayı başarır ve yakın geçen bir maçın sonucunda galip gelir diye düşünüyorum.

Son not çiftler finalinden. Korttan ölü gibi çıkan Rafa, yarım saat sonra çiftler finalini oynadı Marc Lopez ile. İzleyemedik ama 6-3 7-6 ile iki sette kazanmışlar. 2009'da da kazanmışlardı burada. Hasta hasta o kadar kastığına değdi bari, en azından bir kupayı daha ısırma şerefine nail oldu.

2 yorum:

kirpi dedi ki...

Halbuse Asteriks cizgi filmindeki gibi iksir vermelerini bekliyordu Rafa. Olmadi..

Russell dedi ki...

ıspanak verseler yeterdi.. maçı boşver de, safinaz'ına rezil oldu.. :P