20 Ocak 2011 Perşembe

Avustralya Açık'ta Dördüncü Gün: Kadınlar

Rod Laver Arena'daki kadınlar maçlarında hiçbir ilginçlik yaşanmadı. Clijsters, Petrova ve Stosur maçlarını iki sette kazandılar. Clijsters maçından sonra yaşanan olay ilginçti. Maç sonrası Clijsters ile röportaj yapan Woodbridge, geçen hafta Clijsters'ı Sydney'de görmüş ve Rennae Stubbs'a çok hırçın gözüktüğünü ve göğüslerinin daha büyük olduğunu, hamile mi olduğunu sormuş. Clijsters sayesinde öğrendik bunu bugün. Maç sonrası röportajında Woodbridge'ın Stubbs'a gönderdiği mesajı açtı okudu, adamı binlerce kişinin önünde rezil etti. Şaka amaçlıydı tabii... İyi oynuyor Clijsters, biraz daha zorlanmadan gider gibi.

Jankovic elendi. Ama bence sürpriz değil. Kağıt üzerinde evet ama zaten iyi oynamıyordu. Artı olarak Sırplar için lanetli olan Hisense faktörü devreye girince hiç şansı kalmadı Jelena'nın. Bu sene sıralamada ciddi şekilde bir düşüş yaşamasını bekliyorum. 2 numaralı seribaşı Zvonareva ise günün sürpriz beklenen maçında ilk seti 6-2 vermesine rağmen genç Jovanovski'yi geçmeyi başardı. Çok fazla basit hata yaptı Sırp oyuncu.

Güzellerden Cirstea ve Kirilenko set alamadan elendiler. İkisinin de form durumları iyi değildi zaten ama Kirilenko'nun Benesova'ya sadece 4 oyun alarak elenmesi biraz fazla kaçtı. Radwanska, Pennetta, Pavlyuchenkova günün rahat kazanan seribaşı raketleriydi. İlk turda Ana'yı eleyen Makarova da bir salaklık yapmayıp Tsurenko'yu iki sette geçmiş. Son olarak dikkati çeken maç ise Halep-Kleybanova maçı. Kleybanova'yı burada çeyreğe yazmıştım ben ama Halep iki sette geçmeyi başardı Rus raketi. Halep sevdiğim genç oyunculardan ama geçen hafta izlediğim maçlarında pek iyi oynamıyordu ve böyle bir galibiyet almasını hiç beklemiyordum. Tahminin patlamış olması üzücü tabii ama Halep adına sevindim. Kurası da iyi, bir maç daha kazanabilir...

Hiç yorum yok: