22 Ocak 2011 Cumartesi

Avustralya Açık: Kadınlar Son 16

Wozniacki-Sevastova: Wozniacki, üçüncü turda elenir dediğimiz Cibulkova 40 küsur basit hata yapınca kazanmakta çok da zorlanmadı. Sevastova önemli bir tehdit olarak gözükmüyor ama hiç izleyemedik Letonyalı raketi, o yüzden bir şey demek zor. Wickmayer'i 6-2 6-4 gibi rahat bir skorla geçmiş sonuçta ve onun dışında da geçtiğimiz seneden potansiyelli bir oyuncu olduğunu biliyoruz ama yine de Wozniacki'nin bu maçı kaybetmesi zor.

Kuznetsova-Schiavone: İki eski kurt. Schiavone ikinci turda çok zorlandı, Kuznetsova ise Henin'i eleyerek geldi. Kuznetsova'yı Auckland'de Peng'e kaybettiği maçta izlemiş ve geçen seneden farkını görememiştim, burada nasıl oynuyor bilmiyorum. Schiavone ise, Eurosport sağolsun bolca izledik, o da çok farklı değil. Muhtemelen yakın geçen, üç setlik, uzun bir maç olur. Ben Kuznetsova kazanır diyorum.

Petkovic-Sharapova: Petkovic'in üçüncü turu hiç oynamamış gibi geçmesi büyük avantaj. Üstelik karşısında üçüncü tur maçında ecel terleri dökmüş bir rakibi varken. Sharapova felaket oynamıyor ama çok iyi değil. Petkovic'e yenilmesi büyük bir sürpriz olmaz. Ortada bir maç bu da. Bol bol çığlık ve winner vaat ediyor...

Li-Azarenka: İşte oldu! Çok istiyordum bu eşleşmeyi. Tartışmasız tam bir 50-50 maçı. İki raket de formda, ikisi de iyi oynuyor, ikisi de zorlanmadan geldi. İki oyuncuyu da sevdiğim için kim kazanırsa kazansın sevineceğim ama Li sevgim biraz daha ağır basıyor. Hayırlısı.

Peng-Radwanska: Jankovic'i eleyen Peng, arkasından Morita'yı mağlup etti. Radwanska ise ilk turda Kimiko karşısında geriden gelerek kazandıktan sonra diğer maçlarını daha rahat kazandı. Halep karşısında oynadığı oyun çok iyiydi ama Peng'in oyunu onu çok daha zorlayabilecek nitelikte. Radwanska kazanabilir umarım ama kim gelirse gelsin yarı finale çıkması pek mümkün olmayacak zira oradaki rakip muhtemelen Clijsters olacak...

Makarova-Clijsters: Makarova'nın burada oynadığı tenisi çok beğendim, özellikle de Ivanovic maçında ama artık yolun sonu onun için. Çok uzun maçlar oynadı, çok yoruldu. Ivanovic'i son sette 10-8 geçtikten sonra bugün de Petrova'yı son sette 10-8 ile geçti. Clijsters aslında Cornet karşısında ilk iki turdaki kadar iyi değildi ama iyi gününde olmayışına yoralım. Makarova'ya eleneceğini hiç zannetmiyorum.

Kvitova-Pennetta: Kvitova bu sezon harika gidiyor şu ana kadar. Brisbane'i kazandıktan sonra Avustralya Açık'ta da rakiplerini dümdüz etmeye devam ediyor. Stosur karşısındaki harika oynayarak kazandı. Pennetta da onun kadar olmasa da iyi oynuyor. Pennetta'nın oyunu daha istikrarlı tabii ayrıca. Bu maç biraz da Kvitova'ya bağlı. Gününde bir Kvitova mı olacak, yoksa 50 tane basit hata yapacak bir Kvitova mı?

Benesova-Zvonareva: En kolay maç bence. Zvonareva rahat kazanır, kazanmalı. Evet, sinirliyim. Çünkü Benesova, Pavlyuchenkova'yı eledi...

Turnuva başındaki tahminler ise şu an 4/8 ile yoluna devam ediyor. Clijsters garanti gibi oradan. Petkovic, Azarenka ve Pennetta diğerleri. Hepsi de kazanabilir, hepsi de kaybedebilir.

Hiç yorum yok: