19 Ocak 2011 Çarşamba

Avustralya Acik'ta Ucuncu Gun

Avustralya Acik'ta kadinlarda tablonun ust tarafinda, erkeklerdeyse alt tarafindaki oyuncularin mucadele ettigi 3. gunu geride biraktik.

5 setlik maclar bugun de eksik olmadi. Verdasco-Tipsarevic maci beklendigi gibi final setine gitti ve kazanan Verdasco oldu. Bir baska 5 setlik mac bagimlisi Almagro ise sakatlik sonrasi eski formuna donmeye calisan Igor Andreev'i maglup etti. Bir baska onemli mac, benim beklentimin aksine final setine gitti ve boylelikle Simon beni utandirmis oldu. Setleri yakin gecen bir mac olmasini bekliyordum ama boyle uzamasini beklemiyordum acikcasi. Simon sakatliktan donen bazi isimlerle birlikte turnuvanin gizli seri basi oyuncularindan biriydi. 2 tur macini Federer ile oynamasi onun icin buyuk sanssizlik oldu. Gunun bir baska cekismeli gecmeye aday macinda Berdych Kohlschreiber'i 4 sette gecti. Monfils Gil'i yine 4 sette gecerken, Nishikori ilk turda supriz yapan Mayer'i yine 4 sette gecti. Iyi isler yapabilecegi dusunulen Fish ise ilk setini 6-1 aldigi macin diger setlerini 3-6 kaybederek Robredo'ya elendi. Federer'in 3. turda rakibi olacak olan Malisse ise rakibi Montanes'i 3 sette cok rahat gecti. Federer'in 3. tur maci da ilk tur maci kadar antreman havasinda gecmeyebilir. 3 veya 4 sette biter ancak setlerin yakin olmasini bekleyebiliriz zira Malisse'nin enerjisi kalmis gibi gorunuyor.

Kadinlar tarafinda ise 3 macta sakatlik drami yasandi. Schiavone ve Venus sakatlik sorunu yasadiklari maclarda rakiplerini zorlanarak da olsa gectiler. Bartoli ise turnuvada ust uste 16. oyununu kazandiktan sonra cok talihsiz bir sakatlik yasadi ve turnuvaya veda etti. Wozniacki King'i, Henin ise Baltacha'yi cok rahat gectiler. Dikkat ceken bir baska sonuc ise Niculescu'nun Pironkova'yi elemesi oldu. Gunun suprizi ise Wickmayer'i 6 oyun vererek malup eden Sevastova'dan geldi. Bunlar disinda seri basi isimlerden onemli bir kayip yasanmazken, Avustralya'nin sevgilisi Dokic Zahlavova'ya 2 sette yenilerek turnuvaya veda etti.

4 yorum:

mgunsel dedi ki...

Verdasco-Tipsarevic maçı dramatikti. Özellikle Tipsarevic'in yararlanmadığı bir maç puanı var ki(2. maç puanı) yanlış hatırlamıyorsam 4 defa rahatça bitirebilirdi pozisyonu. Gerçi Verdasco'nun savunması da iyiydi, sonra da güzel bir forehandle aldı puanı. Ha bir de yine 4. sette skor 6-5 Tipsy'nin lehineyken ve oyun berabereyken kritik bir puan oynandı; Tipsy'nin vuruşuna dışarıda kararı verdi hakem(ben de dışarı da gördüm) ama challenge'lık pozisyondu. Fakat Tipsarevic challenge haklarını servislerinden sonra(epey farkla kaçırdığı) harcadığı için itiraz edemedi... Gönlüm Verdasco'dan yana olsa da çok yazık oldu diyorum. 2.tur değil de 4. tur maçı olmalıydı en azından diyorum.

mgunsel dedi ki...

Bahsettiğim puan da budur:

http://www.youtube.com/watch?v=Amxg6Gt3yyc

Russell dedi ki...

O bahsettiğin dışarıda kararı 40-40'ta değil Tipsarevic'in 3. maç puanında gelmişti diye aklımda kalmış benim, yanlış mı hatırlıyorum acaba?

mgunsel dedi ki...

3. maç puanında da gemiş olabilir evet..