1 Aralık 2010 Çarşamba

WTA'da Yilin Oyuncusu Kim Clijsters

WTA'da sezonun odulleri dagitildi.

Kim Cjlisters yilin oyuncusu odulunu aldi. Serena'nin yok oldugu, Wozniacki'nin ise buyuk sahnelerde yetersiz kaldigi bir yilda cok da mantiksiz bir sonuc degil.

Henin yilin geri donus yapan oyuncusu olmus. Aslinda "soyle bir ugrayan oyuncu" oldu bu sezon ama neyse. Dementieva'ya sportmenligi nedeniyle odulu verilirken, Sharapova'da iyi nitey elcisi oldugu icin odule deger gorulmus.

3 yorum:

brokoli dedi ki...

Serena ve Clijsters'ın beraber katıldığı 2 grand slamde Serena Clijsterstan çok daha üstün neticeler aldı ikisinde de şampiyon olarak..Kim RG ye Serena ise Us Opena katılamadı zaten..Her şey grand slamlarde başarılı olmak değil tabi ki ama sezonun yarısını sakat geçirirsen de ödülü sana vermezler elbette..Serenanın daha iyi işler yaptığını düşünsem de ödül bence de çok mantıksız olmamış..

Adsız dedi ki...

Bayılarak izlediğim 2 tenisçininde ödül almasına rağmen ödül dağılımında yerinde gördüğüm 2 ödül tek var onlarda sportmenlik ödülü(bu konuda Elenaya yaşam boyu bile verilir) yılın çiftler oyuncularına verilen ödül.
Kim sezon içinde iyi iş çıkardı fakat USO zaferine rağmen Wozniacki'nin genel anlamda ondan daha ii iş çıkardığı kanaatindeyim.İkincisi Henin sezon başında ciddi anlamda iyi geridönüş yaptı fakat sezonun yarısından sonra ortalıkta yoktu ee bu yılın geneli içinse bu ödülü birbaşkasının alması daha mantıklı olurdu.Ve son olarak Maria Sharapova'da kırk yılda bir hayır işine girdi milleti baya etkilemiş sanırım:) Kendisine çok sempatık bakmasamda Serena Williams Kenyada Afrikanın çeşitli yerlerindeki fakir çocuklar,hayır kurumları için yaptıklarıyla tüm kadın tenisçilerden tartışmasız daha aktif durumda şuanda.O olmasa bile Ana İvanovic iyi niyet elçisi olarak sayısız defa etkinlikler düzenlemiş biri o konuda onuda çok takdir ediyorum.
Kısacası baştan savma POPULİST bi ödül dağıtımı olmuş.Kim ve Henine olan aşırı sempatime rağmen bu üçünede ödül vermezdim şahsen.

kirpi dedi ki...

Aslinda WTA'da boyle bir odul dagitimi yapmak gercekten zor. Wozniacki yil boyunca belirli bir istikrari korudu ama onemli turnuvalardaki bitiriciliginin az olusu bazi seyleri sorgulatiyor. Ornegin Woz'un en iyi performansi digerlerinden daha mi kotuydu? Eger boyleyse onun icin en iyi diyebilir miyiz? Veya yilin sadece belirli doneminde dikkat ceken, kalaninda dengesiz olan isimler ne kadar en iyidir? Bu WTA'nin genel sorunu ve "Slan kazanamayan 1 numaralr" tartismasinin bir uzantisi bence. Iyi derken neyin kastedildigi belli degil? En istikrarli olmak? En etkileyici performans?

Serena konusuna katiliyorum. Cadalozlugunun yaninda kayniyor yardimlari. Belki takdir edilse cadalozlugu azalir diyecegim ama Serena genel olarak kendisine gelen tepkilerle ilgilenmiyor gibi. Yani odullendirilse de odullendirilmese de Serena ayni Serena olur bence. Kendisi de odulle fazla ilgilenmiyordur diye dusunuyorum.