28 Kasım 2010 Pazar

WTF: Şampiyon Nestor/Zimonjic

Çiftler finalinde Bhupathi/Mirnyi ikilisini 7-6(6) 6-4 ile geçen Kanadalı-Sırp çift, sezon sonu turnuvasında şampiyonluğa ulaştı. Nestor/Zimonjic ikilisi sezon sonunda başka partnerlerle devam edeceklerini daha önceden açıklamışlardı. Onlar adına harika bir kapanış oldu bu şampiyonluk kendi standartlarına göre kötü geçen bir sezonun ardından.

Bhupathi/Mirnyi ikilisi kesinlikle ilk sette çok daha iyiydi. Tiebreak'te 4-3'te minibreak'i alıp 5-3 öne geçtiler ve 5-4'te servis puanı çıkartıp 6-4'ü yakaladılar. Mirnyi 6-4'te set için servis atarken, Bhupathi/Mirnyi çifti sette o ana kadar sadece 4 servis puanı yitirmişti. Ne var ki bu servisten puan çıkmadı. Nestor/Zimonjic 4-6'da iki set puanı çevirip seti 8-6'lık tiebreak sonucu kazanmayı başardı.

İkinci set 3-3'e kadar çok rahat bir şekilde servislere tutunarak geldi. Burada 0-40'ı bulan Nestor/Zimonjic, Mirnyi'nin 15-40'ta yaptığı çift hatayla servisi kırdı. Son oyunda şampiyonluk için servis atan Sırp Zimonjic iyi iş çıkardı ve 6-4 ile maça noktayı koydu.

Hiç yorum yok: