28 Kasım 2010 Pazar

WTF= Sampiyon Federer

Mac skoru: 63-36-61

Bu sefer setler uzerinden degil oyuncular uzerinden anlatmaya calisalim maci.

Oncelik sampiyona. Federer bugun cok iyi gozuktu. Bu sadece onun adina degil, tenis adina iyi bir sey. Hic bir yorgunlugu sakatligi yok gibiydi ve 20 yasindaymiscasina tavsan gibi kosusturdu kortta. Bu aslinda sasirtici da son zamanlarda ne kadar yogun mac yaptigini goz onune alirsak. 2011 yilina da iyi bir baslangic yapar diye tahmin ediyorum. Zaten yapmali da; cunku Avustralya'da korumasi gereken 2000 puan var.

Federer ilk sette iyi servisleri ile oynadi ve Nadal'a servis kirma sansi tanimadi. Buldugu ilk servis kirma sansini ise degerlendirerek seti aldi. Ikinci sette ise birinci servisleri kendisini terketti. Nadal servislerinde iyi return de bulamayinca seti verdigi tek servis kirmalik farkla kaybetti. Final setinde tekrar ritmini bulunca maci rahat tamamladi. Federer adina bugun soylenecek tek olumsuz sey, mac icerisindeki dengesizliklerinin hala devam etmekte oldugu. Nadal bu dalgalanmalari affetmiyor diyoruz, ki bugun bile affetmedi.

Nadal'a gelirsek; bugun yorgunlugunu cok net hissettirdi Nadal. Cok hantal ve duragandi mac boyunca. Macta Federer Nadal'dan fazla kostu deseler inanin sasirmam. Kazandigi servis oyunlarinda cogunlukla servisinden gecindi. Cok fazla alisik olamadigimiz basit hatalar yapti; bombos korta vuramamalar, yanlis tarafa falso vermeler, miss hitler... Ama onun adina iyi bir sey de su; uzun suredir Nadal'i ilk kez uzun bir aradan sonra oynadigi bir turnuvada ust uste 4 mac kazanirken gordum. Hem de kallavi rakiplere karsi. Yalniz buna ragmen zayif sinirlerini ve bugunku tutuk halini hayra yormuyorum. Birisi tendiniti icin uygulanan tedavinin placebo oldugunu soyledi herhalde :) (Not: Boyle bir soylenti gercekten var). Davis Cup finalinin olmadigi bu tatili iyi degerlendirmeli bence.

Nadal bugun Federer'in backhand tarafini servislerinde iyi degerlendirdiyse de ayni seyi ralliler icin soylemek zor. Servisini kirdirdigi sette inancini yitirerek oynadi ki buna da alisik degiliz. Hic bir servis kirma puanini ceviremedi yanilmiyorsam, ki buna da alisik degiliz. Set almis olmasindaki en onemli etken bugun iyi servis atmasiydi.

Mactan sonra Federer cok sevincli, Nadal ise cok uzgundu. Bu kadar gulumseyemeden konustugu kupa toreni cok azdir. Belki uzgun degil de yorgundu, bilemiyorum. 2012'ye kadar sezon sonu turnuvasi O2'da. Nadal bu kortlarda bir daha final gorur mu belirsiz. Eger bu kupayi bu kortlarda almak istiyorsa kendini ozel olarak buna gore hazirlamali.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Benim bildigim Nadal oyun alehine 4-1'ken bile azimle oynar ve durumu 4-6'ya getirir. Ama bu macta ozellikle son sette tamamen birakmayi denedi gibi. Hatta durum 5-1'ken artik oynamayi bile kesti. Ne oldu bilmiyorum ama sezonu bitirmek icin iyi anlar degildi.

kirpi dedi ki...

Bence de bir derdi var ama bilip bilemden konusmayayim dedim. Motivasyonu dustugu icin birakmamistir bence. Hep 2009 Madrid yari finali geliyor aklima. Oyle kendini yirtip sonra sakatlanacaksa lazim degil, bir maci da boyle kaybetsin. Final olmasi kotu oldu gerci ama en azindan set alacak kadar dayandi. Mucadeleci ruhundan bir sey kaybetmedi bence. Dun yari final macinda gorduk bunu. Bize saglam Federer, saglam Rafa lazim.

kirpi dedi ki...

Ya bir de su turnuva takvimlerini duzgun ayarlamayi bir ogreniversinler atik ya. Sene olmus 2010, hala kuralar aciklandiginda hangi taraftan gelecek olanlarin daha dezavantajli oldugunu goruyoruz. Bir Wimbledon'da olmuyor bu, bir Roland Garros'ta olmuyor. Bu sene AO'da Federer, US Open'da Djokovic, WTF'de Nadal. Ne bu yahu?

mgunsel dedi ki...

Maçtan aklımda kalan tek şey Mirka'nın elleri oldu, Kamera her Mirka'yı çektiğinde ürktüm valla. 2 elimi üstüste koysam onun tek elinin ebatına anca yetiyor. Kızdırmamak lazım ablayı aman aman, Federer de kızdırmıyordur umarım : )

kirpi dedi ki...

@mgunsel

Ikizleri tasiya tasiya buyumustur tabi eller :) Hem daha guvenli iste bebekler icin, daha iyi...