3 Aralık 2010 Cuma

Sırbistan 1 - Fransa 1

İlk günün maçları iki çekişmesiz mücadele ile tamamlandı.

Söz düellosunu kazanan Monfils oldu. Tıpsarevic, Monfils gibi hoppidik zıppidik bir adamın 18.000 Sırp'tan etkilenecegini düşünerek hata etmiş bence. Sadece ikinci sette biraz varlık gösteren Sırp oyuncu 61-76-60 ile, maçın oynandığı kort da göz önüne alındığında deyim yerindeyse dümdüz olmuş.

Soru işareti Simon'dan ise beklenilen iyi sonuç çıkmamış. Aslında ilk gün için etkisiz bir Simon Forget adına gerçekten iyi seçim. Şayet Llodra oynasaydı 3 gün üst üste oynamayı kaldıramaz ve Pazar günü etkisiz kalırdı. Simon seçimi Pazar günü oynanacak olası bir ikinciler eşleşmesinde Llorda'nın şansını artırıyor. Düğüm ise bence yarınki çiftler maçında çözülecek. Bugün 63-61-75 ile fazla yorulmadan kazanan Djokovic Pazar günü de muhtemelen kazanacaktır. O nedenle yarınki eşleşmeyi kaybetmek Fransa'nın şanslarını büyük ölçüde azaltır diyorum.

Bir de bu posta Davis Cup eşleşmeleri ile ilgili teorimi eklemek istiyorum. Teorim takımlardaki ikinci adamların eşleşmenin kaderini belirlediği yönünde. Zira takımlar arasında büyük bir dengesizlik yoksa, genelde ilk gün birinci oyuncular maçlarını alıyorlar. İkinci oyuncusu daha güçlü olan taraf hem çiftler maçında hem de Pazar günü oynanan ikinciler eşleşmesinde avantaj sağlıyor. 2008'de Nadal'ın olmadığı İspanya-Arjantin eşleşmesi gibi. Naçizane fikrim budur.

5 yorum:

orion dedi ki...

Monfils oldukça defansif oynayıp Tipsarevic'in hatalarını bekledi ki o da rakibini üzmeyip bolca hata yaparak verdi maçı. Djokovic ise maçın başı ve sonu dışında oldukça iyi gözüktü. Çiftler maçını kazanmaları zor Sırpların o yüzden pazar günü iki maçı da kazanırlar umarım.

kirpi dedi ki...

Benim de içimden bir ses çiftler Fransa'ya gider diyor...

sekoser dedi ki...

Djokovic Monfils ile oynasaydı,Tipsarevic de Simon ile oynasaydı Sırbistan'ın şansı daha yüksek olmaz mıydı? Bilmediğimden soruyorum, bu eşleşmeler kura ile mi oluyor yoksa seçiyor mu takımlar kendileri?

orion dedi ki...

Bugün Zimonjic'in partneri Djokovic olabilirmiş. Simon'u yendikten sonra bu akşam konuşcaz hocam görev verirse oynarım tarzı bir açıklama yapmış Novak. Djokovic'in partneri olmak baya tecrübeli olmasına rağmen telaş yaptırmıştı Zimonjic'de önceki DC maçında bakalım bu sefer ne karar vercekler

kirpi dedi ki...

@sekoser

Benim bildiğim kadarıyla takımlarda 1 ve 2 nolu isimler oluyor. İlk gün 1 numaralar ve 2 numaralar karşılaşıyor. Son gün ise 1 numaralar ve 2 numaralar karşılaşıyor genelde. Yani Djokovic'in sürekli Monfils ile oynaması mümkün değil. Cuma oynamış olsaydı bile Pazar günü başkasıyla oynaması gerekiyordu.

Bu arada eşleşme esnasında oyuncular değitirlebiliyor sakatlık durumlarına göre. Örneğin 2008 Arjantin-İspanya finalinde 1 numaralar maçı Del Potro sakat olduğu ve Ferrer de zayıf gözüktüğünden Verdasco-Acasuso şeklinde oynanmıştı.