4 Aralık 2010 Cumartesi

Sırbistan 1 - Fransa 2


Zimonjic-Troicki vs Clement-Llodra

İnanılmaz heyecanlı bir çiftler maçı vardı bugün. Tam da dün özet geçilen maçlardan sonra ilaç gibi gelen ve tek maçlık günü tam anlamıyla dolduran bir mücadele oldu.

İlk set aslında rutin sayılabilecek bir şekilde tek break farkıyla 63 ile Sırbistan'a gitti. İkinci set ise tie-break oyununa kadar iki kez sevis kırıldı. 5-5'te ve 6-5'te takımlarının zayıf halkaları olarak görülen Clement ve Troicki servis kırdırdı. Tie-break oyununda ise Sırbistan 7-3 ile seti alan taraf oldu.

3. sette erken servis kıran taraf Fransa oldu. Fark set sonuna kadar taşındı. 9. oyunda set puanından faydalanamayan Fransa takımı seti kendi servis oyunlarında 64 ile tamamladı.

4. sette işler rutin rutin giderken Fransa belki de beklenmeyeni yaparak 11. oyunda servis kırdı ve Clement servisinde seti bitirdi.

5. sete Fransızlar yine 3. setteki gibi servis kırarak başladı. Durum 4-2 iken şöyle bir twit görüyorduk; "Davis Cup - France hold for a 4-2 lead - Novak Djokovic clearly cannot bear to watch and is nowhere to be seen.". Ancak 1 oyun sonra, yani 4-3'te müthiş heyecanlı bir oyun oynandı. Sırbistan 15-40'ı buldu ama hem üst üste 2 servis kırma şansıdan hem de beraberlikten sonra elde ettikleri servis kırma şansından faydalanamadılar. Sonraki oyun kolayca Sırbistan'a gitti. Llodra servisini bırakmadı ve Fransa maçı aldı.

Tahminimden çok daha yakın geçen, klişe tabirle "epik" bir çiftler maçı oldu. Forget maç sonrasında "Bu maçı aldıysak, her maçı alabiliriz. Yapmamız gereken kalabalığı ve skoru unutarak her puanı oynamaktı ve bunu yaptık. Oyunculara 'Evet, 2 set gerideyiz ama bundan çok daha iyisini yapabiliriz. Trocki'den return hataları çıkartmaya çalışın.' dedim ve bunu yaptık. Arnaud kritik anlarda muthiş oynadı." şeklinde konuştu. Neredeyse günün kahramanı ilan edilen Clement ise maçtan sonra kalabalığın fotoğrafını çekip az sayıda Fransız seyircisi ile kutlama yapmış.

Böylelikle eşleşme 3. güne gitti. Djokovic yarın kendini toparlamış olursa 5. maça kadar heyecan devam edecek. İbre Fransa'dan yana. Ama ikinciler maçını kim oynaycak, bu büyük bir soru işareti. Bugün Clement ve Llodra epey yoruldular ve pek de genç sayılmazlar. Yine de ilk maç için Simon'un iyi bir tercih olduğu belli oluyor. Son maç için hala Simon'un ismi söyleniyor ama maçların başlamasına 1 saat kalana kadar oyuncularda değişiklik yapılabiliyor.

Bu arada toprakta iyi oynayan Djokovic ve bu yıl Roland Garros'u kazanan Zimonjic'i kadrosunda barındıran Sırbistan için finali sert zeminde oynamak kritik bir hata olmuş olabilir.

Hiç yorum yok: