3 Temmuz 2010 Cumartesi

Wimbledon 2010: Şampiyon Serena

Sürpriz olmadı. Favori Serena, beklenenden de kolay kazandı.(6-3, 6-2) Turnuva boyunca gayet iyi oynayan Zvonareva'nın bu maçta daha iyi olmasını beklerdim. İlk 6 oyun 3-3 ile geçilirken Zvonareva kendi servislerinde rahattı ve Serena servislerinde 30'u görüyordu en azından. 4-3'ten sonra kontrol tamamen Serena'nın eline geçti. Servisi kırdı Amerikalı ve daha sonra kendi servisiyle seti bitirdi. Set arasında da sürpriz olmadı. Gözyaşları sel olup aktı Rus raketin. İkinci setin ilk oyununda da servisini kırdırınca Zvonareva, maç da orada bitti zaten.

Serena, çeyrek ve yarı final maçlarında mükemmel görünmemişti. O yüzden iyi oynayan bir Zvonareva'nın Serena'ya çekişmeli bir maç vermesini mümkün görüyordum ama Serena bugün çok üst düzey oynadı. Zaten finallerde bu finale gelinene kadar elde ettiği 12/15'lik kazanma yüzdesi, finallerde daha iyi oynadığının bir göstergesi. Büyük oyuncu farkı diyelim. İyi servisi turnuva boyunca hep atmıştı zaten, o departmanda bir farklılık olmadı. Ama son maçlarında bazen rallilerde yaşadığı sıkıntıyı da hiç yaşamadı. İki kanattan winner'lar, passing shot'lar maç boyunca gayet iyi aktı. Serena'ya sıkıntı vermesi için en iyi fırsatı olan baseline rallilerinde de istediğini bulamadı yani Zvonareva. Çok kolay topları dışarı attı, özellikle de forehand kanadında. Servis performansını iyi bulduğumu söyleyebilirim sadece.

Set kaybetmeden kazanılan bir grand slam Serena için. 13. şampiyonluğu oldu bu onun. Ayrıca son olarak not düşelim. 1990 yılından beri ilk kez Wimbledon kadınlarda şampiyon olan bir raket şampiyonluk yolunda sadece 1 tane top 10 oyuncusuyla oynamış oldu. Zvonareva da bugün Wimbledon kadınlar teklerde final oynayan en düşük sıralamalı 2. tenisçiydi...

Tebrikler Serena'ya!

Hiç yorum yok: