2 Temmuz 2010 Cuma

Kadınlar Finali: Serena vs. Zvonareva

Kadınlarda sürpriz olmadı bu kez. Yarı finalde favori olan Serena ve Zvonareva kazandı. Pironkova-Zvonareva maçının ilk setini kaçırdım. Ondan sonraki iki sette iyi bir Zvonareva gördüm. Eve geldiğimde ilk seti Pironkova'nın aldığını gördüğümde Zvonareva'nın dağılabileceğini düşünmüştüm ama hiç bozuntuya vermeden gayet iyi oynayarak önündeki iki seti aldı ve kariyerinin ilk grand slam finaline ulaştı. Pironkova'ya tercih ederim açıkçası. Oyun olarak kesinlikle daha iyi, bu turnuvada da çok iyi oyuncuları yenerek bunu ispatladı.

Diğer yarı finalde klasik bir Serena maçı oldu. Son 2 maçında da ilk setlerde zorlanıp, ikinci sette açılmıştı Serena. Bugün de aynı senaryo vardı. Ama Sharapova ve Na ilk sette break avantajı yakalayamamıştı. Kvitova bunu yakaladı. Eğer 2 oyun daha servisini koruyabilse, iş ilginç yönlere doğru gidebilirdi. Olmadı tabii. Gerçi Serena'nın öyle bir oyunu var ki, ilk seti kaybetse bile, seyircilere maçı kazanacağını hissettiriyor. İşin sonuna kadar gelmeden Serena yenildi diyemiyorsunuz bu kortlarda.

Final maçında Serena ağır favori. Set kaybetmeden geldi ve yine set kaybetmesi sürpriz olacaktır. Zvonareva bu kadar iyi oynarken, karşısında Serena dışında herhangi bir başkası olsa şampiyonluğa ulaşabilirdi. Onun şanssızlığı rakibinin, turun geri kalanının çok ama çok önünde olması. Çok ezici bir maç olacağını düşünmüyorum ama. Yine 2 sette bitmesi muhtemel ama skor yakın olacaktır...

Final cumartesi günü TSİ 16.00'da NTV'den yayınlanacak.

Hiç yorum yok: