27 Haziran 2010 Pazar

Yeni Bir Tendinit Tedavisi (Guncelleme)

Tendinit Nadal vasitasi ile meshur olduysa da pek cok teniscinin basina bela oluyor bildiginiz gibi. Del Potro yok, Gonzo yok, Soderling ve Ferrer ara vererek idare ediyorlar. Bu hastaligin tedavisi ya da daha cok idare edilmesi ile ilgili son bilgiler de yine hastaligi meshur eden Nadal'dan geliyor.

Nadal Miami'de dizlerine vururken sol dizinde yine sorun hissetmeye baslamis. Sonra muhtemelen acilen bir kupaya ihtiyaci oldugundan biraz dinlenip Monte Carlo'da devam etmis ve yine agri hissetmeye baslamis. Cok ihtiyaci olan kupayi kazanip basini bir nebze susturunca Barcelona'dan cekilip yeni bir tedavi denemis. Bu tedavi dogrudan tendona uygulanan oldukca aci verici bir tedavi imis ve 3 seansta yapilmasi gerekirken zamani olmadigindan sadece 1 seans olarak uygulanmis. Tedavi ile ilgili detaylari bilmiyoruz ama kan plazmasi enjekte edilmesi olabilecegini tahmin edenler var. Tedavinin tamamini uygulayabilmek icin daha fazla vakte ihtiyac varmis ve Davis Cup'a katilmayip Wimbledon sonrasi bu tedaviyi uygulayacakmis. Su an sakatligi ile ilgili ne yapmasi gerektigini bildiginden daha sakinmis ve US Open'a cok iyi durumda gelecegine inaniyormus.

Boyle haberler gelince seviniyor insan. Tedavi her neyse, ise yararsa pek cok sporcuyu daha fazla izleme sansi bulacagiz demektir.

Guncelleme= Bir baska iyi haber kok hucre tedavisinin de tendinit icin kullanilmaya baslamasi.

http://www.cellingtreatmentcenters.com/sports-science/

Kok hucreler hasarli tendon hucrelerine yapisip, tendonun yenilenmesini sagliyorlarmis. Belki de Nadal'in "Bu tedavi ile uzun yillar problemsiz oynayacagim" derken kastettigi buydu. Kullanilan ifade “to improve the regeneration of the tendon.”.

True Grand Slam sizler icin arastirdi...

Hiç yorum yok: