28 Haziran 2010 Pazartesi

Marsel Almanya'da

Geçen hafta Wimbledon'da 2. tur oynayarak bizleri gururlandıran Marsel İlhan, bu hafta Almanya'da toprak zemindeki bir challenger turnuvasında oynayacak. 106.500 dolar ödüllü turnuvanın puanları hiç fena sayılmaz. Marsel'in burada yapacağı bir yarı finalle alacağı 45 puan, onu Wimbledon sonrası açıklanacak sıralamada kesin olarak ilk 100'e sokacak. Burada kazanacağı 3 maç, ilk 100 demek yani. Şu anki puanlarıyla 100-105. sıra arasında bir yerde kalacak.

Kuralar çekildi. Marsel seribaşı olmayı kıl payı kaçırdı. Yine de kurası iyi başlıyor. İlk turda wild-card'lı Peter Gozowczsky ile oynayacak. Alman ama ismi Polonya kökenli duruyor gibi gibi. Kendisini bu sene Münich'te toprak kortta Baghdatis'e karşı oynadığı maçta izlemiştim. İlk set etkileyici bir oyunla Kıbrıslı oyuncudan set çalmıştı ama son 2 sette çok fazla basit hata yapması ve Baghdatis'in de kalitesini konuşturması sebebiyle maçı kaybetmişti. Potansiyeli var ama Marsel'i yenecek kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. Marsel bu maçı kazandığı takdirde 2. turda oynayacağı rakibi çok büyük ihtimalle Marcos Daniel olacak. Birbirlerini epey sevdi bu ikili. Bu sene Miami ve Wimbledon'da oynamışlardı ve ikisini de Marsel kazanmıştı. Ama bu sefer zemin toprak ve bu zemin Daniel'in en iyi zemini. Ben olası eşleşmede Daniel'in kazanacağını düşünüyorum. Ama eğer Marsel bunu da geçerse yarı finale çıkıp ilk 100'ü garantiler bence.

Ana tabloda ayrıca nostaljik bir isim daha var: Thomas Muster. Eski Roland Garros şampiyonu 45'lik Muster, uzuuuuun bir aradan sonra ilk kez bir ATP turnuvasına katılacak. Wild-card aldı tabii. İlk turdaki rakibi Marsel'i sürekli yenmesiyle tanıdığımız Conor Niland olacak. Alacağı her oyun değerli tabii. Avusturya kaynaklı bir sitede Muster'in uzun süredir ciddi olarak antrenman yaptığı söyleniyor. Çok da öylesine gelmiyor yani.

Turnuvada pazartesi günü eleme tablosundaki maçlar tamamlanacak, salı günü ana tablo maçlarına başlanacak. Marsel ve Muster ile ilgili bilgileri buradan hafta boyunca aktarmaya çalışacağız...

1 yorum:

kirpi dedi ki...

"Gaston Gaudio yasiyor" der, kacarim..