2 Temmuz 2010 Cuma

Ne Umduk, Ne Bulduk?

5 set umduk, 3 set bulduk...Avustralya Acik tadinda gecen bir Wimbledon turnuvasinda sizlerle birlikteyiz...
Tablonun bir tarafindan turnuvanin basinda finalist adayi olarak gosterilmeyen bir isim gelirken, ote taraftan ATP'nin 1 numarasi finale geldi.


Once izleyemedigim mactan bahsedeyim. Evet bildiniz, Berdych - Djokovic maci. Hani Birdy'nin 3 sette kazandigi. Calisan insanlar halden anlayacaklardir. Takip edebildigim kadariyla Djokovic bu macta kolay pes etmedi kirilma anlarinda. Set puani cevirdi falan. Bu arada Berdych belki de kazandigi Madrid Masters turnuvasindan bu yana ilk kez ust uste 6 mac kazandi. Bundan 3-4 ay once olsa kiyamet alameti derdim ama bir kac aydir istikrarli oynuyor Berdych. Ne yedi, ne ictiyse yaramis. Djokovic icin ise soyleyecek bir sey yok. Yine ilk 15'ten bir isimle karsilasti ve yine yenemedi. Gucsuz dustugunu tahmin ediyorum ve daha turnuva baslamadan soyledigim seyi tekrar ediyorum; bir tatil iyi gelecektir.

Nadal maci ise aynen diger yari final gibi bekleneni vermeyerek 3 sette bitiverdi. Nadal icin adeta "ofiste bir gun" seklinde gecti mac. Cani forehandle oynamak istediginden pek cok topu forehandine alsa da maci koparttigi servis kirma anlarinda backhandi ile de cok iyi sayilar cikartti. Macin kisa ozetini verelim. Ilk sette taraflar kendi servislerine tutunarak giderlerken 9. oyunda Nadal 30-40 ile 1 servis kirma sansi yakaladi, onu degerlendirdi ve kendi oyununda 2 set puanini kacirsa da seti aldi. Ikinci sette Nadal sonlara dogru ust uste 2 servis kirma puani kurtardi ve bu set tie break'e gitti. Ilk mini break Murray'den geldi. Sonra Nadal bunu geri alsa da tekrar bir mini break verdi. Murray set icin servis atarken set puani kurtardi ve devamini da getirerek seti kazandi. Ucuncu setin hemen basinda ise neden setlere servis atarak baslamak istemedigini cumle aleme gostererek sifira karsi servis kirdirdi ve daha setin basinda geriye dustu Nadal. Genellikle maclara, bazen de setlere yavas baslama sorunu var Nadal'in. Bu servis kirmadan sonra herkes bir muddet kendi oyununu aldi. Sette durum 4-3 Murray lehine idi ve bu seti artik Murray alsindi. Ama olmadi. Nadal dinlenmek istiyordu. 3 oyun ust uste aldi ve mac Rafa'nin oldu.


Murray atak konusunda yine iyi degildi bana gore. "Deli gibi abanirsam atak yapmis olurum" mantigindan cikip biraz daha oyunu kurgulamaya yonelik calismasi lazim derim. Surekli defansif degil tabi, ama yaptigi ataklar zayif kaldi bugun. Murray cok heyecanliydi, Nadal ise bir o kadar rahat. Grand Slam maci yaptiginin farkinda miydi ondan bile emin degilim. Hatta 3. sette servis kirdirdiktan sonra oynanan oyunlarin birinde Nadal'in disariya giden topuna Murray oylesine vurdu. Nadal kendi sahasina dusecek olan topu ayagi ile karsilamak icin heyecanla one kostu, karsilamayi beceremeyince de surat asti. Antremanda misin be adam?


Sunu nasil yapiyorsun?!!!!


Tablonun diger tarafindaki final adaylari sapir sapir dokulse de Rafa finale zor yoldan geldi diyebiliriz. Soderling - Murray falan zor isimler. Ayrica oynamaktan hazzetmedigi, guclu servis - hizli forehand kombinasyonuna sahip teniscilerle oynadi bol bol.

Finalin adi Berdych - Nadal oldu. Berdych'in eskiden Nadal'in basina dert olmuslugu vardir oyun olarak. Ancak su var ki Nadal neredeyse tum turnuvayi Berdych gibi servis ve forehand atabilen adamlarla oynadi. Berdych ise Nadal gibi bir isimle oynamadi.


Iyi oynayan kazansin...

Hiç yorum yok: