14 Ocak 2011 Cuma

Marsel'in Blogu

Marsel'in sitesinin açıldığını yanlış hatırlamıyorsam yazmıştık bloga ama Marsel'in yazdığı blogdan bahsetmemiştik. Marsel kendi sitesinde kasım ayından bu yana hemen hemen her gün bir şeyler karalıyor az da olsa. Şu son birkaç hafta bu sıklığı daha da arttırmış. Avustralya'da kimlerle antrenman yaptığını, form durumunu, Avustralya'daki Türk lokantasında yediği kebabı falan yazıyor. :)

Bir tık uzakta.

6 yorum:

Korhan dedi ki...

sizin takip ettiğiniz gelecek vaadeden bir tenisçimiz var mı çağla'dan başka?

Russell dedi ki...

gelecek vaat eden değil ama haluk akkoyun geçen senenin sonunda ufak bir çıkış yaptı 28 yaşından sonra kariyerindeki ilk future finalini oynayarak. erkeklerde onun dışında pek bir gelen gözükmüyor. anıl yüksel ve tuna altuna genç oyuncular...

pemra'yı zaten biliyorsunuzdur 2009 yılında istanbul cup'ta aldığı galibiyetten ama o da geçen seneyi maalesef çok çok kötü geçirdi. teknik olarak çağla'dan bile çok daha iyi ama aşırı derecede bir güç eksikliği var, şu saatten sonra da ne kadar kapatabilir bilemiyorum. melis sezer ve başak eraydın da gelecekte top 200 yapma potansiyelleri olan türk oyuncuları bence.

Korhan dedi ki...

Ben daha genç kastetmiştim 14-15 yaşında falan ileride iyi yerlere geleceği düşünülen belki melis ve başak ama onlarda yunanistandan ileri gitmiyorlar herhalde sponsor eksikliğinden.Sadece Türkiyedeki turnuvalarla bi yerlere gelme şansları ne kadar ki?

Russell dedi ki...

melis 93'lü, başak 94'lü. sponsor desteklerinin ne kadar olduğunu bilmiyorum ama ikisi de geçen sene uzakdoğu'da turnuvalar oynadılar. melis, grand slam turnuvalarına da gitti. o kadar da kötü değil durumları. ama zaten daha şu yaşta ülke dışında onlarca turnuva oynamalarına gerek yok. türkiye'de antrenman yapıp, antalya-adana'daki future turnuvalarına wild-card alarak da iyi işler yapabilirler. zaten tur seviyesine geldikleri zaman ben iki oyuncunun da yurt dışına çıkma masraflarının az çok karşılanacağına eminim, şu anki federasyon bu oyunculara destek konusunda gayet iyi gözüktü.

asıl sıkıntı erkeklerde bence, marsel'in arkasından birisinin gelmesi lazım.

Korhan dedi ki...

ben wta sitesinden baktım(http://www.wtatour.com/page/Player/Activity/0,,12781~14464,00.html),göremedim ama neyse önemli değil peki ümitlenebilir miyiz sence ikisinden?

Russell dedi ki...

http://www.itftennis.com/juniors/players/activity.asp?player=100143346

http://www.itftennis.com/juniors/players/activity.asp?player=100118695

başak şu an hindistan'da turnuva oynuyor ilk linkte görebilirsin. finale de yükselmiş hatta. başak'ı hiç izleyemedim ama melis'in oyunu biraz yumuşak gibi gelmişti bana izlediğimde. tabii daha çok gençler, beklemek lazım. potansiyel kesinlikle var.