10 Ocak 2011 Pazartesi

Del Potro'dan Zor Galibiyet

Del Potro, Feli Lopez'i tamami tie-break ile sonuclanan 3 set sonucunda yenmeyi basarmis. Macin suresi 3 saat 20 dakika.

Lopez'in 20 Del Potro'nun 21 ace ile oynadigi dusunulecek olursa surenin uzunlugu biraz daha net anlasilabilir. Bir suru kolay puan olmus demek ki macta.

Istatistiklere bakildiginda Del Potro'nun ilk servis yuzdesi %57, Lopez'inki ise %53 olarak gorunuyor. Lopez gecen hafta hastaligi nedeniyle ilk turda agir bir maglubiyet almisti, etkileri hala devam ediyor demek. Zaten ilk servis yuzdesinin dusuklugu biraz da bunu isaret ediyor ki, ara veren oyuncualrin en cok return oyununda zorlandigi dusunulurse bu Del Potro'nun isini kolaylastirmistir diye dusunuyorum. Del Potro'nun da ilk servis yuzdesi iyi degil tabi ama bu cok normal. Bana gore bu macta onun adina en onemli olan sey 7 kez servis kirma puani cevirebilmis olmasi (gerci izlemedigimden bu anlarda ne kadar atak oynayabildigini de bilemiyorum) ve 3 saat 20 dakikanin sonunda ayakta durabiliyor olusu.

Baghdatis'in cekilmesinden sonra kurada onu epeyce acilmis. Izleyenlere gore yine de epey pasliymis Delpo, bugunku uzun mactan sonra epeyce de yorulmustur diye dusunuyorum. Yine de burada 1-2 mac daha kazanabilme ihtimali var gibi duruyor.

Son bir yorum da Del Potro'nun turnuva secimi ile ilgili olsun. Bana gore Sydney yerine Brsibane'de oynasa onun icin daha iyi olurdu. Tabi ki o turnuvalardaki oyuncular daha guclu ancak Del Potro diger oyuncular kadar fit degil su an. Avustralya Acik'a sayili gunler kala kas yirtilmasi gibi ufak tefek sakatliklar yasamasi olasi, 1 hafta bosluk biraksa iyilesmek icin firsati olabilirki. Ama anladigim kadariyla zaten AO'dan bir beklentisi yokmus. Bunda 5 setlik maclar icin kendini henuz yetersiz hissetmesinin etkisi olabilir.

Hiç yorum yok: