14 Ocak 2011 Cuma

Avustralya Açık: Kadınlar Kurası

Birinci çeyrek: 1 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki'nin çeyreği. İlk tur için Dulko zorlu rakip ama bu kadar da erken kaybetmez Caro ne kadar formsuz olsa da. Üçüncü turda Cibulkova ile oynama ihtimali var, orada kaybedebilir işte. Wickmayer-Groth gibi talihsiz bir eşleşme var. Groth bu hafta Hobart'ta finale yükseldi, yarın final maçını oynayacak Mattek-Sands ile. Eğer ilk tur maçını salıya koyarlarsa Groth kazanır diyorum. Wickmayer çok da iyi oynamıyor. Buradan gelecek olan galip ilerlediği takdirde muhtemelen 3. turda Bartoli ile oynayacak. O olası maç da çekişme vaat ediyor.

İkinci çeyrek: En yüksek numaralı seribaşı Schiavone burada ama izninizle Henin'in çeyreği diyorum bu çeyreğe. Geçen senenin finalisti iyi kura çekmiş. Üçüncü turda Kuznetsova ile oynayabilir ama ondan da önce olası bir Kuznetsova-Mattek Sands ikinci tur eşleşmesi var. Buradan kim gelirse gelsin geçer Henin bence. Schiavone'nin olduğu çeyreğin alt dilimi çok ama çok zayıf. 32 numaralı seribaşı Pironkova var burada. Bulgar raketin Wimbledon yarı finalinde topladığı puanlarla seribaşı olabildiğinin farkındayız. Sezonun geri kalan kısmında pek bir şey yapamadı. Diğer oyunculara bakıyorum ama Bacsinszky dışında çok da parlayan oyuncu yok. Buradan dördüncü tura gelen isim adam yokluğundan formsuz Schiavone olabilir.

Üçüncü çeyrek: Bu çeyrek bize 4. turda Venus-Sharapova maçı vaat ediyor ama iki oyuncunun da form durumu bu eşleşmenin gerçekleşmesi ihtimalini azaltıyor. Venus, 3. turda Petkovic ile oynayabilir. Alman oyuncunun ilk iki tur kurası da kolay, oraya rahat gelip Venus'e bir sürpriz yapabilir. Sharapova ise ilk turda Tanasugarn ile oynadıktan sonra ikinci turda muhtemelen vatandaşı Vesnina ile oynayacak. Kanepi ve Goerges de olası üçüncü tur rakipleri. Zor kura Sharapova için. Özellikle grand slam ilk turlarında çok fazla elenmeye başlayan bir oyuncu için açılışın biraz daha kolay olması, ileriki turlarda daha sağlam seribaşı raketlere karşı oynamaya tercih edilirdi. Karışık bir çeyrek ve tahmini zor diyorum.

Dördüncü çeyrek: Üç isim var burada dikkatimi çeken. Li, Azarenka ve Dokic. Li ve Azarenka'yı dördüncü tura kadar zorlayacak bir rakip gözükmüyor. İkisi de oraya kadar gelip dördüncü turun en keyifli eşleşmelerinden birini oluşturabilirler. Dokic ise ilk turda Ondraskova ile oynuyor. Yenerse Rezai. Onu da yenerse Li. 3. turu geçebileceğini sanmıyorum Dokic'in. Muhtemelen Azarenka veya Li'den birinin kazanacağı bir çeyrek olacak burası.

Beşinci çeyrek: Bir sürprize açık çeyrek daha. Jankovic ve Radwanska var. Jankovic altı maçtır üst üste kaybediyor. Radwanska ise sakat sakat geliyor. İkisinin de erken vedası muhtemel. Diğer seribaşı oyuncular Dulgheru ve Kleybanova. Dulgheru daha çok toprakçı. Kleybanova ise geçen sene burada sağlam oynamıştı, bu kötü çeyrekte aradan sıyrılırsa şaşırmayalım. Bu hafta da Sydney'de iyi bir form grafiği çizdi zaten. Peng, Halep ve Kimiko da takibimizde burada. Özellikle Kimiko-Radwanska ilk tur eşleşmesi dikkati çekiyor.

Altıncı çeyrek: Clijsters-Safina! Safina'ya ne demek gerek bilmiyorum. Yine erkenden evine dönecek. Gözüken o. Clijsters dördüncü tura kadar zorlanmadan gelir gibi görünüyor. Orada ise geçen sene 6-0 6-1 kaybettiği Petrova ile Ivanovic var. Ivanovic, ilk turda Makarova ile oynuyor. İkinci turda ise Schynder. Üçte de Petrova. Zor kura açıkçası. Buradan çıkarsa da muhtemelen Clijsters. Üstüne bir de sakatlık sorunu eklenince kendisinden beklentilerin büyük olduğu bu slam'de 4. turu geçemeyeceğini söyleyebilirim.

Yedinci çeyrek: Ev sahibi Stosur'un çeyreği. İlk turda wild-card'lı Lauren Davis ile oynuyor. 93 doğumlu olan Amerikalı raketten bahsetmiştik. Geçen senenin ortasından itibaren harika bir form grafiği yakaladı ve onu devam ettiriyor. Stosur'u elemesi için çok daha fazlası gerekecek ama. 3. turda olası bir Stosur-Kvitova eşleşmesi görünüyor. Kvitova geçen sene Wimbledon'dan sonra adeta yattıktan sonra bu sezonun başında Brisbane'i iyi bir oyunla rahat kazandı. Avustralya'ya o oyununu taşıyabilirse çok da formda olmayan Stosur'u geçebilir. Pennetta, Larsson, Cirstea ve Peer çeyreğin diğer kısmındalar. Pennetta için güzel kura olmuş. Dikkatler çok da üstünde değilken sessiz sakin gelip iyi bir sonuç çıkartabilir bu turnuvadan.

Sekizinci çeyrek: Zvonareva'nın çeyreği. Çok zor olduğu kanaatindeyim. İkinci turda Jovanovski ile oynayabilir. Genç Sırp bu hafta Sydney'de elemelerden gelip yarı final oynadı. Agresif bir oyunu var ve gününde olduğunda çok tehlikeli. Üçüncü turda ise Safarova, Oudin ve Zakopalova muhtemel rakipleri Vera'nın. Çeyreğin diğer kısmında iki seribaşı Pavlyuchenkova ile Kirilenko. İlk tur maçları da pek zor değil. 3. turda karşı karşıya gelebilirler. O eşleşmenin galibinin de 4. turda Zvonareva veya oradan gelecek diğer herhangi bir rakete karşı ciddi bir şansı olacaktır.

Çeyrek final tahminleri:

Jarmila Groth-Justine Henin
Andrea Petkovic-Victoria Azarenka
Alisa Kleybanova-Kim Clijsters
Flavia Pennetta-Anastasia Pavlyuchenkova

7 yorum:

Korhan dedi ki...

şampiyonluk adayın kim kadınlarda?

Russell dedi ki...

justine henin.

Korhan dedi ki...

sen çeyrek final tahminlerine yazmamışsın ama bugün bayağı iyi göründü li na fikrini değiştirememiş ama galiba senin:D

Russell dedi ki...

ben bu final maçından önce de li na'nın avustralya'da yine geçen seneki gibi bir başarı yakalayabileceğini söylemiştim. nerede hatırlamıyorum.. ama aynı şekilde azarenka'dan da iyi şeyler bekliyorum. zaten ikisi arasında kaldım, azarenka'yı yazdım. o olmazsa muhtemelen li na olacaktır çeyrek finalde. :)

ufuk dedi ki...

Benim favorimi çeyrek final öncesi elemişsin. Bu yıl şampiyon Li Na. :)

Russell dedi ki...

keşke ama sanmıyorum. :) hep kendi oyununu oynamaya çalışan bir oyuncu olduğundan gerçekten kötü olduğu bir günde herhangi bir oyuncuya yenilebilir, arka arkaya 7 maç kazanamaz gibi geliyo bana. ama li na ve onun gibi bir oyuncu slam kazanacaksa bu seneki avustralya açık buna en uygun yerlerden biri tabii, çok çok keskin bir favori yok bana göre. keskin bir favori olmadığı için de genel olarak dünya basınında clijsters'a gereğinden fazla "favori" etiketi yapıştırıldı, ona da çok güvenmemek lazım. ben henin'in kazanacağını düşünüyorum hala, göreceğiz.

Adsız dedi ki...

Benm çeyrek tahmnlerım:
Caro-Juju
Sharapova-Li Na
Kleyb-Kim
Stosur-Vera