15 Ocak 2011 Cumartesi

Haftanın Şampiyonları

Gilles Simon, Sydney finalinde Viktor Troicki'yi 7-5 7-6 ile geçerek şampiyonluğa ulaştı. Simon daha önce Troicki'ye karşı oynadığı 4 maçın hepsini set vermeden kazanmayı başarmıştı. Serisini devam ettirmiş oldu böylece. Avustralya Açık için çok büyük etkisi olacağını sanmıyorum zira bu turnuva zayıf bir turnuvaydı erkekler tarafında. Simon muhtemelen ilk tur maçını kazandıktan sonra Federer'e elenecektir. Troicki de 3. turda Djokovic'e.

Groth'a o kadar "erken elen de Avustralya'da bir şeyler yaparsın" dedim ama dinlemedi, gitti Hobart'ı set vermeden kazandı. Brisbane'de de yarı final oynamıştı. Avustralya Açık'ta ilk tur maçını pazartesi oynuyor. Rod Laver Arena'da akşam seansının ilk maçında Wickmayer karşısında olacak. Seyirci gazıyla geçer umarım. Burada finalde kaybeden Mattek-Sands ise Kuznetsova'ya 2. turda bir sürpriz yapabilir.

Kooyong'daki hazırlık turnuvası ise Lleyton Hewitt'in oldu. Yarı finalde Davydenko'yu, finalde de Monfils'i set vermeden yendi Avustralyalı. Maçı izleyemedim ama Monfils'in sakatlık problemi olduğu söyleniyor. Bu turnuvada ayrıca üçüncülük maçında Melzer, Davydenko'yu geçti. Hewitt, salı günü - muhtemelen Rod Laver Arena'da ve akşam seansında - Nalbandian ile 2005 Avustralya Açık'ta oynadıklarına benzer bir maça imza atmaya çalışacak.

Sydney kadınlardan ve Auckland erkeklerden ayrı ayrı bahsetmiştik zaten... Böylece 2. hafta turnuvaları da tamamlanmış oldu. Bu gece Avustralya'da elemelerin son maçları var. Erkeklerde bazı son tur maçları birkaç saat önce tamamlandı hatta. İyi haberler var elemelerden, Hopman Kupası'ndaki şık minisiyle dikkat çeken Nicolas Mahut'ün ana tabloya kalması gibi. Elemelerin tamamen bitmesinin ardından ayrı bir post ayıracağız zaten o konuya, şimdilik bu kadar.

1 yorum:

orion dedi ki...

Simon'un tipe bak :D Maçı bitirdikten sonra 50 de şınav mı çektirdiler nedir