2 Ekim 2010 Cumartesi

Mahut Toparlayamadı

Wimbledon'daki meşhur 3 gün, 11 saatlik maçtan sonra hala kendine gelememiş Fransız Nicolas Mahut. Maçı kazanan Isner da bu sezon Wimbledon'dan sonra hiçbir turnuvada ilerilere gidemedi ama Mahut ondan çok daha kötü durumda şu an.

Mahut, Wimbledon'da oynadığı maçın 1 hafta ardından wild-card ile Newport'a katılıp bir tur atlamayı başarmıştı. Arkasından yaklaşık 1 aylık bir ara alarak challenger'larla geri döndü. Segovia'da çeyrek finalde kaybettikten sonra İstanbul'a gelen Mahut, ilk turda Dodig'e karşı maçı yarım bırakınca benim aklımda "acaba?" sorusu oluşmuştu. Acaba hala Wimbledon'daki maçı atlatamadı mı diye düşünüyordum... İstanbul'dan sonra Amerika Açık elemelerinde son turda kaybeden Mahut, geçtiğimiz hafta Metz'de elemelerin son turunda Thomas Fabbiano'ya kaybettikten sonra Monfils'in çekilmesiyle lucky loser olarak ilk turu da atlayarak ikinci turda Zverev ile oynamıştı, ki ona da kaybetti.

İşlerin iyi gitmediği kesindi. Metz turnuvasından sonraki röportajına rastladım. Hala sırtında ağrı, mental yorgunluk hissediyormuş. Kan testi yaptıracağını söylemiş kesin sonuçlar almak için. Kendisini 200 kilo gibi hissettiğini söylüyor ki oldukça ciddi gözüküyor bu söylediği. Kalıcı bir şeyler olmamasını ve bir an önce eski formunu bulmasını diliyorum. Kan testi sonuçları önemli olabilir...

Hiç yorum yok: