28 Eylül 2010 Salı

Thomas Muster Vol 2.3

Thomas Muster haberlerine devam ediyoruz. Yakın zamanda 43 yaşını dolduracak olan Avusturyalı'nın en son Hırvatistan'daki bir challenger turnuvasında 3 sette kaybettiğini, yaptığı dönüşün ardından ilk setini kazandığını söylemiş ve bu yakın zamanda gelecek bir galibiyetin işareti olabilir demiştik. Oldu.

Muster o turnuvadan 2 hafta sonra geçen hafta Slovenya'da bir toprak challenger turnuvasındaydı. İlk turda wild-card'lı Borat Puc adlı yerel bir raketle karşılaştı ATP sıralamasında 500'lerde yer alan... Muster maçı 6-3 6-1 gibi çok rahat bir skorla kazandı. Arkasından 2007 yılının sonunda internetten tenis bahsi oynadığı için (kendi maçlarına olmasa da) 6 aylık bir ceza alan 33 yaşındaki Di Mauro ile karşılaştı. Ona yenildi 3-6 2-6'lik skorla.

Hiç fena değil 40 yaşını geçmiş bir adamın 500'lerdeki bir oyuncuyu yenmesi. Ayrıca Muster'in sene sonunda veya önümüzdeki senenin başlarında Nadal ile antrenman yapacağını da göz önüne alırsak oyununu yükseltmeye devam edebilir. Haftaya Palermo challenger'da oynayacak. Yine toprakta. İyi bir kura bir galibiyet daha getirebilir. Ondan sonra kendi ülkesinde düzenlenen ATP Tour kapsamındaki Vienna turnuvasına katılacak. Bu biraz garip olabilir. Zira bu turnuva kapalı sert kortta oynanıyor ki, Muster kariyerinin zirvesinde bile bu kortlarda rezilleri oynayan bir adamdı. Şu haliyle bagel yemesi hayli kuvvetli bir ihtimal ama sonuçta kendi ülkesinde olduğu için wild-card'ı almış, ondan sonra toprak challenger'larına devam edecektir muhtemelen.

Muster Vol 2.4 ile Palermo'da yeniden birlikte olacağız, bizden ayrılmayın...

Hiç yorum yok: