1 Ekim 2010 Cuma

ATP'de Garip Hafta

Bu hafta 2 tane 250'lik turnuva vardi Uzakdogu'da ve onemli bazi raketlerin US Open'dan sonra sahnelere donus haftasiydi. Gelin gorun ki ne umduk, ne bulduk.

Nadal'in oldugu Bangkok'da Troicki, Gulbis, De Bakker ve Verdasco gibi heyecan yaratmasi muhtemel isimler vardi. ama bunlarin hepsi yari finali goremeden erkenden elendi. Nadal ilk turu 195 numaradaki Bemelmans ile oynadiktan sonra bugun 83 numaradaki Kukushkin ile oynadi. US Open'da servis kirdirmama performansi ile dikkat ceken Nadal kendi servisinde ilk macta 8, bugun de 7 puan kaybetti dersek maclarinin ne kadar cekismesiz gectigi hakkinda bir fikir de vermis oluruz sanirim. Yari finali Garcia-Lopez ile, muhtemel finali ise Nieminen - Becker maci galibi ile oynayacagini soyleyerek turnuvanin durumunu ozetleyebiliriz. Nadal icin antreman haftasi oldu bu.

Malezya'da durum nispeten daha iyi. Burada bugun bence hic olmamasi gereken Ferrer - Berdych ceyrek finali oynandi ve kazanan Ferru oldu. Dayvdenko hayal kirikligi yaratarak gecen seneki sezon sonu performansini yineleyemeyeceginin isaretlerini verdi. Bunun haricinde gectigimiz haftalarda kupa kazanan Golubev'in Soderling'i ceyrek finalde net bir skorla ezmesi dikkat cekti. Golubev Ferru ile oynuyor yari finalde. Bir suredir elemelerde gordugunuz Andreev ise bu hafta toparlanma belirtisi gostererek Davydenko ve genc yetenek Raonic'i yenerek yari finale geldi. Yari finalde karsilasacagi Youzhny ise yolda Dolgopolov ve Baghdatis'i harcadi. Evet. Malezya Tayland'a gore daha guzel geciyor...

Hiç yorum yok: