26 Eylül 2010 Pazar

Marsel Finalde Kaldi

Ust uste 2 hafta sampiyonluk gelmedi ve Marsel 64-63 ile kaybederek daha kucuk olan kupa ile yetinmek durumunda kaldi bugun.

Ruzgarin oldukca etkili oldugu bir mac oynandi. Ozellikle Marsel'in daha fazla etkilendigini gordugumu soyleyebilirim. Marsel iki oyuncudan daha atak oynayan ve daha izlenesi vuruslar yapan tarafti. Devvarman ise daha istikrarli ve garantili oynayan. Macin sonucunu savunma kaliteleri belirledi diyebiliriz. Somdev iyi savunma yapti ve iyi returnler cikartti. Marsel bu anlamda daha zayifti bugun.

Yorumcularin surekli "Hic bir sey yapmiyor" dedikleri Devvarman icin ben "Gerekeni yapti" demeyi daha uygun goruyorum. Genel olarak Marsel son 2 haftada daha fazla mac yaptiysa da Somdev Davis Cup'tan sonra buraya geldi ve dun daha gec ve daha zor bir yari final oynadi. Bugun macta daha pasif ancak daha istikrarli oynayan tarafti. Sadece ilk setin son oyununda servis kirmak icin Marsel'in servis puanlarina asildi ve burada da istedigini aldi. Bunun disinda ikinci sette Marsel servis kirdirdigi oyunda biraz kendi kendini imha etti bence. Bu nedenle Somdev icin geriye kendi servis oyunlarina tutunmak kaldi ve o da bunu basararak kazanan taraf oldu.

Mac icerisinde Marsel'in bu hafta Carsamba gunu oynayacagi soylendi. Umarim bu dogrudur. Bugunku mac kazanilsaydi, onumuzdeki hafta Kuala Lumpur'dan puansiz ciksa bile ilk 100'de kalabilmek gibi bir sansi olurdu, ancak simdi bunu basarmasi icin Istomin'i mutlaka yenmesi gerek. Tabi Marsel'in sezon sonuna kadar alip alacagi puanlar bunlardan ibaret degil. Ama ilk 100'e cikmisken ertesi hafta dusmesini de istemeyiz.

Hiç yorum yok: