2 Eylül 2010 Perşembe

Cizgi Disi Dolgopolov ve Kan Hastaligi

Hemen herkes Dolgopolov'u ilk kez izlediginde soyle dusunmustur herhalde; bu adam "bir tuhaf" oynuyor. Mac mi yapiyor, hobi icin mi orada anlasilmiyor bazen. Her vurusu sinirlari zorluyor, bazen cok iyi vuruslar goruyoruz, bazen ise alisik olmadigimiz kadar kotulerini. Ama Dolgo hep ayni Dolgo.

Su yaziyi okuyunca neden boyle bir tarzi oldugunu daha iyi anliyor insan. Dolgopolov'da cok az rastlanan bir kan hastaligi varmis. Bilinen adini sorduklarinda soylemek istemedigini belirtiyormus. Ancak bu hastalik ozellikle uzun yolculuklarla saat farki olan yerlere gittiginde mide bulantisina sebep oluyormus ve cesitli ilaclar kullanip belirli bir diyete uymasi gerekiyormus. Ama bu durum kortta genelde rahatsizlik duymasina neden oluyormus.

Duruma ornek olarak Dolgopolov Avrupa'dan Amerika kitasina geldiginde once kotu hissettigini, sonra Cincinnati'de daha iyi oldugunu ama New York'da turnuva baslayana kadar antreman bile yapamadigini soylemis. Korttaki oyun tarzi da biraz buna bagliymis zaten. "Ben digerleri kadar cok kosamam. Her zaman bunu yapacak durumda olmuyorum cunku. Bu nedenle zor ve ataga yonelik vuruslari tercih ediyorum." demis.

Dolgopolov hastaligiyla barisik ve gerekeni yapan bir insana benziyor. Her zaman sporun sadece saglik icin yapilasi gerektigini, sagligi tehdit ettigi durumlarda yapilmamasini savunmusumdur. Bu nedenle kendini tehlikeye atmadan elinden gelenin en iyisini yapmaya calisan Dolgolopov'a buyuk saygi duydum.

Hiç yorum yok: