30 Ağustos 2010 Pazartesi

US Open- Ilk Sonuclar Uzerine

Su ana kadar oynanan maclarda erkekler ve bayanlarda sasirtici sonuclar cikmadi. Hatta cogu macta kazanan taraflar set kaybetmedi.

Erkeklerde dikkat ceken 3 mac vardi. Birinde Korolev Nishikori ile oynadigi ve izleyenler icin bir izdirap haline gelen maci birakarak acilara bir son verdi. Nishikori boylelikle 2. turu gordu ama hic saglam gorunmuyor. Bu mactan hemen sonra baslayan karsilasma Gonzalez elemelerden gelen Dodig ile oynuyordu. Gonzalez'in birinci servisleri tam bir felaketti ama yine de macin kopmasina izin vermiyor ve gecen hafta Stepanek ile oynadigi maca gore iyi bir goruntu ciziyordu. Sonra ikinci sette servis kirdirdiktan sonra yetisilebilecegi gibi toplara da kosmamaya basladi. Dedim tipik Gonzo, tembellik ediyor iste, diger sete asilacak. Megerse adam kosamiyormus. O da maci birakti. Boylece 13 nolu korttaki iki mac da yarida kalmis oldu. Bu maclar ayrica US Open tahmin oyunumda yattigim ilk 2 mac oldu.

Saci sakali kirpinca genclesmis sanki

Gunun hop oturtup hop kaldiran maci ise Soderling'den geldi. Monfils maci da 5 sete gitti ama Monfils'i anlayabilirim, zaten problemli bir oyuncu. Soderling Avustralyali oyuncu Haider-Maurer karsisinda 2-0 one gectikten sonra 2 set verdi ve final setinde tek break farkla kazandi. Dorduncu seti verdigi puani bir yerlerden bulup izleyin: filenin bir bucuk metre gerisindeyken yuksekten gelen bir topa ancak "kepceleme" diyerek zar zor tanimlayabilecegim bir vurusla yuklenerek topu fileye gonderdi. Isner'in meshur videosu kadar kotu olmasa da yine de feci bir manzaraydi set puani icin. Soderling bolca hata yapti izledigim bolumde. Turnuva ilerledikce duzelir mi bilinmez.

Tamamlanan maclardan bir digeri olan Davydenko - Russell macinin ise baslarini seyredebildim. Ve izledigim kadari oldukca saglamdi diyebilirim. Bu mactan sonra Nishikori maci zulum gibi geldi. Temiz ve hizli vuruslar vardi. Davydenko bu turnuvada cok cok iyi sonuclar alamasa da sezon sonu canavarligi gorevini yine basari ile yerine getirecek gibi duruyor.

Bayanlarda da favorilerin ustunlugu ile devam ediyor turnuva. Safina elendi, ancak yenildigi isim Hantuchova, o nedenle suprizden sayilmaz. Ancak 186 nuramadaki Minella'nin Hercog'u cubuk+daire formulu ile elemesi supriz oldu biraz.

(Foto Yahoo'dan)

1 yorum:

Russell dedi ki...

saçı yamuk kestirmiş gonzo, ben onu bir berbere götüreyim, düzelttirelim.