31 Ağustos 2010 Salı

Date-Krumm Kuznetsova Maci

Maci seyretmeye ikinci set itibari ile basladim. Ve izlemeye baslar baslamaz da "Date ilk seti niye kaybetmis ki?" diye dusundum.

Ikinci sette ilk baslarda durum suydu; Kuznetsova kendi servis oyunlarini ilk servisler uzerinden oynuyordu. Ilk servisinde basarili olunca puani aliyor, ikinci servise kalinca da buyuk ihtimalle kaybediyordu. Pek dengeli degildi anlayacaginiz. Kimiko Date-Krumm ise adeta bir ATP oyuncusu istikrari ile oynadi kendi servis oyunlarini ve servis attigi ilk uc oyunda sadece bir puan birakti ki onu da basit hata ile verdi. Ancak setin ortasinda bir kez servis kirdiktan sonra 4. servis oyununda bir anda dengesi bozuldu ve 3 basit hata yaptiktan sonra ralliye girilen bir puanda atak yapma sanslarini iyi degerlendirmeyince atagi yapan Kuznetsona oldu ve servis kirma ile durum tekrar 4-4'e geldi. Daha sonra Kuznetsova servisinde durum 30-40 oldu ve burada oynanan bir puanda cizgi hakemi Date'nin bir topuna out dedi. Sahin gozu ile muhtemelen 2009 yilinda tanisan Date yerinde bir kararla itiraz etti ve topun 5-6 cm ile icerde oldugu goruldu. Puan tekrarinda adalet yerini buldu ve Date servis kirdi. Kendi servisine tutunmayi basaran Date ikinci seti kazandi.

Ucunsu sete Kuznetsova daha iyi basladi, kendi servis oyununu aldiktan sonra Date'nin hatalari ile topun yonunu degistirerek buldugu winnerlar ile servis kirdi. Ama Date vazgecmedi ve Kuznetsova'nin servisinde atak oynayan taraf olarak servisini geri aldi. sonraki iki oyunda ise Date ciddi anlamda dususe gecti ve varlik gosteremedi. Zaten bacaginda bandajla oynadigindan bu maci kazansa bile turnuvada ilerleyebilmesi mumkun olmayacakti. Sonraki oyunlarda Date'nin yorgunlugu iyice kendini belli etti zira macin basinda cizgileri zorlayan toplari artik kortun ortalarina dusuyordu. Son set de 6-1 ile Kuznetsova'nin oldu zaten.

Kuznetsova ilk turda direncle karsilasmasina ragmen yikilmadi ama turnuvayi kazanmak icin bugun oynayabildiginden cok daha fazlasina ihtiyaci olacak. Date ise ilk 50'de bosuna yer kaplayan bir parazit olmadigini gostermis oldu. Onunla ilgili ilk istegim Grand Slam turnuvalarina dogrudan katilmasi, eleme oynamamasiydi. Simdi de onumuzdeki aylari iyi degerlendirip siralamada daha da yukselsin ve seri basi olup ilk turda Kuznetsona gibi isimlere elenmesin istiyorum.

Hiç yorum yok: