30 Ağustos 2010 Pazartesi

US Open Erkekler - Neler Oluyor?

Kuralar aciklanali epey oldu. Tahminlerde once biraz antremanlardan haberler verelim.

Cesitli bloglarda yazilanlari ozetleyelim. Murray Djokovic ile antremaninda bir set oynamis ve 6-2 kaybetmis. Bu ilginc. Sonra Djokovic Ferrer ile antreman yapmis ve Ferrer Djokovic'e ustunluk saglamis ki bu daha da ilginc. Monfils antreman icin oynanan sette Federer'i yenerken, Nadal ve Nalbandian arasinda oynanan mac 6-3, 5-2 Nadal lehine devam ederken antreman sirasi gelen Sharapova'nin korta gelmesiyle sonlanmis.

Kuralara donecek olursak, Montreal ve Cincinnati'de iyi gorunmeyen Nadal'in burada Toni Nadal ile calismalara baslamasinin sonucunda biraz daha iyi oldugu, ancak kortun onceki yila nazaran daha hizli gorundugu ve bunda bu yil daha sicak seyreden havalarin rolu oldugu soyleniyor. Yine de Nadal yari finale gidecektir. Aynen Wimbledon'daki gibi ilk turda hirpalanmasini ve Kohlschreiber macinda zorlanmasini bekliyorum. Ceyrek final macini beklenilenin aksine Nalbandian degil Ferrer ile oynayacagini tahmin ediyor ve istiyorum. O olmazsa Verdasco olabilir. Ceyregin goze batmasi muhtemel isimleri Harrison, Paire ve Mannarino. En olmamasi gereken ilk tur eslesmesi ile daha once de soyledigim gibi Ferrer-Dolgopolov eslesmesi.

Murray'in ceyreginden ise Murray gelmeyecek gibi geliyor bana. Bunun sebebi gecen yilkine benzer bir tukenmislik yasamasi, ki kendisi gecen yil oynadigindan da fazla mac yapti bu yil US Open oncesi. Onun yerine yari finale gidebilecek isim Berdych olabilir. Murray icin Sam Querrey maci onemli olacaktir, tabi Querrey kendini toparlayabilmisse. Ancak Querrey'in de en fazla ceyrek finale kadar gidebilecegini dusunuyorum. Berdych'in ise ceyrek finale kadar onunde Isner'den daha tehlikeli bir isim yok. Ufak tefek sakatlik sorunlarini cozdugunu ve yari finale gidebilecegini tahmin ediyorum. Bu ceyrekteki yazik olan ilk tur eslesmesi ise Stepanek - Bennetteau eslesmesi.

Geldik Djokovic'in ceyregine. Zor demek istemiyorum, zira hic belli olmaz, aynen Avustralya Acik'taki gibi ilk 50'den kimse ile oynamadan ceyrek final gorebilir. Ama diger iyi oyuncularin formda oldugu senaryoda Djokovic'in Mardy Fish engeline takilmasi mumkun. Fish ile ilgili bu yil dikkatimi ceken unsur turnuvalar arasinda 1'er hafta ara verdigi taktirde kondisyonunun oldukca yeterli gorundugu. Djokovic icin ise formunu buldu demek cok zor. Ceyregin diger yarisinda ise guclu isim yok, daha cok donus yapmaya calisan isimler var. Davydenko, Monfils veya Gasquet'in gelmesi mumkun. Bu ceyrekte dikkat cekmesi olasi isim Anderson.

Ve Federer'in ceyregi. Acikcasi bence Federer'in Us Open oncesi performansi 1 final ve 1 sampiyonluk gormus olmasina ragmen tedirgin edici. Bunun sebebi Berdych, Djokovic ve Fish maclarinin onun icin bekledigimden cok daha zor gecmesi. Bu saydigim isimler Federer ile en iyi durumlarinda karsilasmadilar ki iyi bir Federer bunlari set vermeden yenerdi. Halbuki bazi maclarinda maci kaybetmeye 1 oyun kadar yaklasti. Federer Annacone ile calismaya devam edecegini soylemis ancak daha onceki calistiricisi Luthi de yaninda. Teknik destek muazzam yani. Federer'in kurasi oldukca iyi gorunuyor ve ceyrege zorlanmadan cikacaktir. Ceyrekte ise Robin Soderling ile zorlu bir maci olacak. Masters doneminde yalan olan Soderling'in burada patlama yapmasini bekliyorum. Zemin onun oyununa uygun ve gecen sene kendine yeterince guvenmeyen haliyle de epey zorlamisti Federer'i. Bu ceyrekten cikacak ismin finalist olmasini bekliyorum. Bu ceyrekte genc isimler Berankis ve Raonic'i izlemek gerek.

Hiç yorum yok: