3 Eylül 2010 Cuma

Amerika Açık: Program Sorunu

Ne zaman olmaz ki maç programlarıyla ilgili sorun böyle büyük turnuvalarda? Bu kadar karışık bir ortamda hem oyuncuları, hem yayıncıları, hem seyircileri mutlu etmek kolay değil. Hele bir de işin içine yağmur girerse...

İlk turda Murray, Lacko ile gündüz seansında oynamıştı. Nadal ve Federer ise akşam seansında. Bugün Murray ve Nadal 2. tur maçlarına çıkacaklar ve sürpriz bir şekilde - en azından bana göre - ilk tur maçını gündüz oynayan Murray, yine gündüze programlanırken, Nadal ise ilk turda olduğu gibi yine geceye programlandı. Ayrıca Murray ilk tur maçını ancak çarşamba günü oynamaktan da şikayetçiydi. Bu sıcak havalarda ne kadar çok gündüz maçı, o kadar yıpranma anlamına geliyor. Üstelik, programda ilk 4 seribaşı arasında en geriden geldiği için herhangi bir olumsuz hava koşulundan en çok etkilenen oyuncu olacak Nadal ile birlikte.

Bugün yağmur bekleniyor. Dolayısıyla kağıt üstünde baktığımızda Nadal'ın avantajına olan program, gün sonunda dezavantajına olabilir. Murray (gündüz seansında), Djokovic ve Federer (dün) 2. tur maçlarını bitirmişken, Nadal'ın hala 2. tur maçını oynayamamış olması pek iyi olmaz kendi adına tabii... Umarız yağmur tahminlerinin aksi çıkar veya yağmur yağsa da günün sadece ufak bir kısmını etkiler ve programı sekteye uğratmaz...

3 yorum:

Emre dedi ki...

Bence Nadal'ın maçıyla Murray'in maçı değiştirilseydi daha adaletli olurdu.İlk 4'deki tenişçiler 1'er gündüz ve gece maçı oynamış olurlardı.Ama US Open organizatörleri turnuvayı hiç kazanamayan Nadal'a jest yapıyor galiba.Az yorulup az yıpransın ve şampiyon olsun diye:))

Russell dedi ki...

ben de nadal'a kıyak olarak düşündüm ama eğer bugün yağmurdan dolayı maçını oynayamazsa kıyak olmayacak. beklemek lazım. :)

kirpi dedi ki...

Nadal kolay yorulan bir adam degil ama yagmurun programini sarkitmasi isleri bozar gercekten.