4 Eylül 2010 Cumartesi

Amerika'da Gunun Menusu - Sefin Tavsiyeleri

Uykusuz kalma pahasina takip etmeye calistigimiz US Open'da gunun maclarina bir bakalim.

Turk tenisseverler icin bugun iyi bir gun, zira ATP'deki en izlenesi mac saat 18'de basliyacak olan Soderling - de Bakker karsilasmasi. de Bakker sert zeminlerde su ana dek cok dikkat cekici sonuclar almadi ama genel olarak yukselisteki bir isim ve bu mac da 3. tur icin guzel bir eslesme.

ATP'deki onemli seri basi isimlere baktigimizda ise hem Federer'in hem de Djokovic'in krizden cikmaya calisan isimlerle oynayacagini goruyoruz. Her iki macta da cekismeli bir mucadele gorebilecegimizi sanmiyorum. Blake Djokovic ile oynayacak ve acikcasi 3. tur icin ondan beklenilenin ilerisinde bir derece. Djokovic'i yenmesini de kimse beklemiyordur. Mathieu'nun durumu ise bana gore Blake'den daha iyi. En azindan bu turnuvada daha saglam isimleri eledi.

"Denk guclerin savasi" kategorisinde ise guzel olmaya aday iki tane mac var. Birincisi Gasquet ile Anderson arasinda. Anderson'u turnuva oncesinde takibe deger isimlerden biri olarak belirlemistim ve bu maci da izlemenizi tavsiye ederim. Aslinda genel olarak Anderson'u izlemenizi tavsiye ederim cunku alisilmis uzun oyuncu tipinin disinda enteresan bir oyuncu. Ferrero - Melzer eslesmesinde ise ak tenisci kara tenisci belli olacak. Ferrero bu turnuvada firtina gibi geldi 3. tura ancak rakipleri zorlu degildi. Melzer Roland Garros kahramani ve Wimbledon'da da cok kotu degildi ancak bu turnuvada 3. turu gorebilmesi icin 2 tane 5 setlik maca ihtiyaci oldu. 11. kortta bu mactan once oynanacak olan Nishikori-Montanes maci tenis kalitesi olarak tatminkar olmayabilir ama uzamasi mumkun. Gerci biz bu maci zaten oynandigi saat nedeni ile Soderling-de Bakker eslesmesine kurban edecegiz gibi gorunuyor. Zaten Soderling macina alternatif olsa olsa Grandstand kortunda oynanacak olan Monfils - Tipsarevic eslesmesi olur. Fish - Celement eslesmesinden ise Fish'in fazla zorlanmadan cikacagini tahmin ediyorum.

ATP severler icin tavsiyem acilisi Soderling - de Bakker maci ile yapmalari. Bu mac istenileni vermesse alternatif olarak Monfils - Tipsarevic eslesmesine gecilebilir. Bu maclari takiben Anderson - Gasquet ve Federer - Mathieu maclari izlenebilir.

WTA'da ise Arthur Ashe kortunda iki tane dikkat cekici mac var. Krizlerin insani Jankovic ile Kanepi karsilasirken, gecen sene o yilin suprizi Oudin'e elenen Sharapova bu sefer bu yilin suprizi Capra ile karsilasacak. Bu iki mactan sonra 11 nolu kortta Anderson - Gasquet macindan sonra baslayacak Petkovic - Peng eslesmesi dikkat cekiyor. Arthur Ash'de gece baslayacak Kuznetsova - Kirilenko mucadelesi ise gozune uyku girmeyenlere tavsiye edilebilir. Armstrong kortunda ise Zvonareva ile Dulgheru maci izlenebilir. Bunun disinda WTA'nin gunduz seansinda fazla dikkat cekici eslesmeler yok ama bu bahsetmedigim maclardan da suprizler cikarsa sasirmam. Her zaman WTA'yi yorumlamanin zor oldugunu dusunmusumdur zaten.

Hiç yorum yok: