21 Mart 2010 Pazar

Simon Finalde Kaybetti

Indian Wells'e erken veda edenlerin buluştuğu Sunrise Challenger'ı Alman Florian Mayer kazandı. Finalde, turnuvanın 2 numaralı seribaşı Gilles Simon'u 6-4 6-4 ile yendi. Maçın sonlarını izleyebildim. İnanılmaz bir rüzgar vardı ve üst üste servis kırmalar vardı izlediğim bölümde. Simon 4-4'te servis atarken hayli uzun bir oyun oynandı, sonunda Simon çift hatayla servisini kırdırdı. Mimikleri, jestleri ve konuşmalarıyla da epey azarladı rüzgarı. Maç için servis atan Mayer, rüzgardan Simon kadar etkilenmeyip love game ile şampiyonluğu kaptı. Finale kadar hiçbir seribaşı raketle oynamamasına rağmen, yarı finalde benim çok beğendiğim bir oyuncu Leonardo Mayer'i geçmeyi başardı. Simon için iyi bir turnuva oldu. Uzun süreden beri galibiyet alamıyordu, en azından o baskıyı üzerinden attı.

Turnuvanın çiftler finalinin sonucu da dikkatimi çekti. Dünyanın en iyi çiftler oyuncularından Dlouhy/Paes, Indian Wells'te ilk turda Nadal/Lopez'e elenmişti. Dolayısıyla burada oynadılar. Finalde Dam/Polasek çiftiyle karşılaştılar. Dlouhy/Paes ikilisi super tie-break'te 9-5'te 4 maç puanı kaçırdı. 10-9 ve 11-10'da 2 maç puanı daha kaçırdı. Dam/Polasek 11-12'de yakaladıkları ilk maç puanını değerlendirerek şampiyon oldular.

ATP'de 2 challanger daha vardı bu hafta. Fas'ta toprak kortta oynanan turnuvada Jarkko Nieminen, finalde Olek Dolgopolov'u 2 sette geçerek şampiyon oldu. Dolgopolov, bu seneye harika başlayan oyunculardan. Fas'taki bu 4 haftalık toprak kort turnesinde 1 final 1 şampiyonluğu vardı, bunla birlikte 2 finali oldu. Sıralamada da ilk 75'e girdi bu sonuçla birlikte. İtalya'da oynanan daha ufak çaptaki diğer turnuvada - o da toprak kortta - Hollandalı Robin Haase, finalde ev sahibi ülkeden Matteo Trevisan'ı 2 sette yenerek şampiyonluğa ulaştı. Haase, geçirdiği uzun sakatlığın ardından bu seneki turnuvalara PR kullanarak başladı. Burada da PR kullanmıştı. Finalist Trevisan ise, sıralamada 500'lü sıralarda bir oyuncu. Buraya wild-card'la katılmasına rağmen önemli isimleri mağlup etti. 20 yaşında ve final maçında oyununu beğendim. Bu sonuçla birlikte sıralamada 200-300'lere gelecek zaten. Belki ileride daha büyük çapta turnuvalarda ismini duyabiliriz. Bir kenara not edelim.

Hiç yorum yok: