22 Mart 2010 Pazartesi

Şampiyonlar: Ljubo ve Jelena

Erkekler finalinde 31 yaşındaki Ljubicic, finalde Roddick'i iki tie-break sonunda geçip kariyerinin ilk masters şampiyonluğuna ulaştı. Daha önce 3 kez finalde kaybetmişti Ljubicic. 2. setin tie-break'inde durum 6-2'den 6-5'e geldiğinde durum ilginç bir hal almaya başlamıştı ama etkili servisle işi bitirerek daha fazla endişeye mahal vermedi Ivan. İlk sette 4, ikinci sette 2 servis kırma puanını da muhteşem bir soğukkanlılık göstererek çevirdi Ljubicic, aynı Nadal maçında olduğu gibi. 600.000 doları ve 1000 puanı cebe, karısının öpücüğünü de dudağına indirevirdi. Tebrikler! Bu galibiyet ona muhtemelen top 15'in kapısını açacak. Miami'de geçen sene ilk turda kaybetmişti Ljubicic, orada da bir çeyrek final falan oynayabilirse top 10'un yanına yanaşabilir.

Günün ilk finalindeyse, Jelena Jankovic, 19 yaşındaki Caroline Wozniacki'yi geçti 6-2 ve 6-4'lük setler sonucunda. Baştan sona üstün götürdü maçı Jankovic. Az basit hata yaptı; Wozniacki'nin bile çeviremeyeceği, rakibi çok zorlayıcı paralel vuruşlar çıkardı; return oyunlarında da iyi olunca maç ve şampiyonluk geldi. Uzun bir aradan sonra bu sevinci tadıyor Sırp raket. Wozniacki ise, burada yaptığı finalle birlikte, bugün açıklanan sıralamada 2 numaraya yükselerek, Serena'nın hemen arkasına yerleşiverdi. Serena demişken, kendisinin Miami'den çekildiğini de belirtelim. Miami'de top seed Wozniacki olacak...

2 yorum:

f ı R a t dedi ki...

Ljubicic in nadal ve Roddick maçlarını seyrettim. Etkili servisleri ve backhand vuruşları ile kesinlikle maçları hakederek kazandı. Soğukkanlı duruşu ile de baya olumlu izler bıraktı. İlk 10 daki çoğu tenisciden iyi maçlar çıkardı yani. Ama en büyük sorunu olan devamlılığı yine yaşayacak mı? Miami de takipteyim kendisini. bakalım en azından çeyrek final görebilecek mi?

Russell dedi ki...

Kura diyorum, başka da bir şey demiyorum. :) Çok önemli tablonun neresinde olacağı, kimlerle eşleşeceği. Kuralar çıkacak birkaç saat içerisinde. 13. sıraya yükseldi yeni açıklanan sıralamada Ljubicic, dolayısıyla 4. tura kadar kendisinden yüksek sıralamadaki bir tenisçiyle karşılaşmayacak.

Büyük forehand'ini de unutmamak lazım. Tek el backhand winner'ları gözleri okşatsa da, forehand daha büyük silah onun için. Tabii, hepsinden büyüğü olan servisi var. :) Ben Ljubicic hakkında lovegame'de yorum yazmıştım geçen sezonun sonlarına doğru sanırım, seneye güzel sonuçlar gelebilir, geç yaşına rağmen iyi oynuyor diye. Neyse, "ben demiştimcilik" oynamayalım. :)