23 Mart 2010 Salı

Miami Masters: Kadınlar Kurası

Kadınlar kurasına geçelim.

1 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki olacak demiştik, ancak seribaşılar pazartesiden önce belirlendiği için burada da, Indian Wells'te olduğu gibi 1 numaralı seribaşı Kuznetsova. 2. turda Peng ile oynayabilir, tehlikeli olabilir Çinli oyuncu Sveta için. 3. turda Szavay; 4. turda Bondarenko-Bartoli zor rakipler değil. Kuznetsova, Indian Wells'te ilk maçında elendikten sonra daha yoğunlaşmış olacaktır burada. Eğer 2. turu geçerse çeyrek final yolu açık.

Kuznetsova'nın çeyreğindeki diğer isim, 8 numaralı seribaşı Na Li. 2. turda Bacsinszky ile oynayabilir Çinli, Bacsinszky geçen sezonun sonunda çok iyi çıkış yapmış, ekim ayında Lüksemburg'da ilk WTA şampiyonluğunu da kazanmıştı. Bu seneye iyi giriş yapamadı ama... 3. turda Wozniak; 4. turda Wickmayer ve Rezai, tehlikeli olabilecek rakipler. Dengesizliğiyle bildiğimiz Li, burada erken elenebilir. Wickmayer'i bekliyorum bu çeyrekten.

Kuznetsova-Li çeyreğinin karşısında Venus-Radwanska çeyreği bulunuyor. Venus, 2. turda Larcher de Brito ve Cirstea'dan biriyle oynayacak. 2 genç, gelecek vaat eden tenisçi ama Venus'ün karşısında durmaları zor. 3. turda Medina-Garrigues, 4. turda Hantuchova ve Petrova, tecrübeli Amerikalı için muhtemel rakipler. Özellikle, 4. turda iyi bir Petrova, Venus'ü zorlayabilir. Bu çeyrekte 38'lik Date Krumm da bulunuyor ayrıca. İlk turda Chakvetadze ile oynuyor Date Krumm; onu geçerse Petrova ile oynayacak. Krumm-Petrova'nın son karşılaşmalarında gülen taraf Krumm olmuştu.

Radwanska'nın kurası bir hayli çetin. 3. turda Ivanovic; 4. turda Pennetta ve Lisicki, Polonyalı raketin muhtemel rakipleri. Andrea Petkovic ve Yaroslava Shvedova gibi sağlam, genç raketler bu bölümde. Tahmin yapması çok güç bir çeyrek ama geçen hafta IW'de yarı final gören Radwanska'nın buradan çıkmasını zor görüyorum.

Alt tarafa turnuvanın 2 numaralı seribaşı olan Wozniacki'nin kurasından başlayalım. 2. turda Heather Watson ile oynayabilir Woz. Watson, 2009 Amerika Açık junior şampiyonu. 3. turda Kirilenko; 4. turda Schiavone ve Pavlyuchenkova muhtemel rakipler. Cornet, Voegele ve Rus gibi genç dimağlar da bu bölümde. Bir daha baktım da, bildiğin junior turnuvası gibi olmuş kuranın bu bölümü. 16-20 arası epey oyuncu var burada. Çok çok zor bir kura değil ama Wozniacki buradan çıkamazsa çok da şaşırmamak lazım.

Wozniacki'nin eğer buradan çıkarsa çeyrek finaldeki muhtemel rakibi olan Dementieva'nın kurasında, kötü bir sürpriz bekliyor Rus raketi. 2. turda Justine Henin ile oynayacak Dementieva. Avustralya Açık'ta çekişmeli geçen 2. tur maçını Henin iki sette kazanmayı başarmıştı. Ama Avustralya'dan bu yana Henin'in form durumu çok iyi gitmezken, Dementieva iyi başladığı sezonu iyi götürüyor. 3. turdaki Cibulkova, buradan çıkacak galip için çok zorlayıcı olmayacaktır. 4. turda ise, sağlam raketler bulunuyor. Kleybanova, Errani, Oudin ve Zvonareva gibi. Gerçi, Oudin ve Zvonareva sağlam düşüşte ama özellikle Kleybanova, bu seneye iyi giriş yaptı.

Bu çeyreğin karşısında, 4 numaralı seribaşı Azarenka'nın çeyreği arz-ı endam eyliyor. 2. turda Dulgheru, 3. turda Martinez Sanchez ve Safarova, Azarenka'nın muhtemel rakipleri. Hepsi sakatlık çıkartabilecek oyunculardır ama Azarenka da çoğu zaman ilk turlarda çok fazla zorlanmayan, genelde çeyrek-yarı final safhalarında turnuvalara veda eden bir rakettir. Kadınlar tenisindeki genel dengesizliğe baktığımızda, bu yönden iyi olduğunu söyleyebiliriz Azarenka'nın. Buradan çıkabilirse 4. turda karşısında Clijsters'ı bulabilir ama. Clijsters da bu seneye iyi başlayamadı. Görkemli Amerika Açık zaferinden sonra, Brisbane'da aldığı bir şampiyonluk var; onun dışında oynadığı 2 turnuvada ilk turlarda kaybetti. Avustralya Açık'a da 3. turda veda etmişti... Ayrıca, Belçikalı'nın çeyreğinde Peer gibi formda bir oyuncu da bulunuyor...

Indian Wells şampiyonu Jelena Jankovic, burada 7 numaralı seribaşı. 2. turda Barrois veya elemelerden gelen bir oyuncuyla oynuyor. 3. turda Vesnina da zor bir rakip sayılmaz. 4. turdaki muhtemel rakibi için, birden fazla ihtimal göze çarpıyor. Indian Wells'te yarı finalde yendiği Sam Stosur bunlardan biri. Jie Zheng ve Carla Suarez Navarro da diğerleri. Ama, diğer çeyreklere nazaran daha kolay bir çeyrek tabii. 4. turda Jankovic-Stosur eşleşmesi olmaması sürpriz olur...

Yarı final tahmini: Wickmayer-Williams, Jankovic-Dementieva
Final tahmini: Williams-Dementieva
Şampiyonluk tahmini: Dementieva

Not: 2. turda Henin, Dementieva'yı yenerse, fena patlayacak tahminler, biliyorum.

Hiç yorum yok: