22 Mart 2010 Pazartesi

Miami Masters: Erkekler Kurası

Miami Masters'ın ana tablo kurası belli oldu birkaç saat önce. İzlenimlerimizi yazalım kuradan.

Turnuvanın 1 numaralı seribaşı Roger Federer, ilk turu bye geçiyor. İkinci turda Starace veya elemelerden gelen bir oyuncuyla oynayacak. Indian Wells'te 3. turda Baghdatis'e elenen Federer'in bu kez 3. turdaki muhtemel rakibi çok daha kolay; Albert Montanes. 4. turda Simon ve Berdych'den biriyle oynaması muhtemel. Simon geçtiğimiz hafta Sunrise'da final oynamıştı. Berdych de Indian Wells'te çeyrek final oynadı. Özellikle Berdych, zorlayabilir Federer'i.

Federer'in çeyrekteki muhtemel rakibi ise Cilic. 3. turda Baghdatis ile muhtemel eşleşmesi bulunuyor Hırvat raketin. 4. turda Verdasco ve Melzer, Cilic'i en fazla zorlayabilecek oyuncular. Indian Wells'te ilk maçında feci bir yenilgi almıştı Garcia Lopez karşısında. Burada da zor kurası onun ilerlemesine engel olabilir.

Federer ve Cilic'in bulunduğu çeyreğin karşısında Murray ve Soderling'in çeyreği bulunuyor. Murray'den başlayalım. İkinci turda Leonardo Mayer, Murray'i zorlayabilir. 3. turda Feli Lopez, Lukas Lacko ve Michael Berrer'den herhangi biriyle oynayabilir. 3'ü de birbirine çok yakın oyuncular. 4. turda Wawrinka veya Youzhny ile oynayabilir Murray. Burada da zorlanacaktır. Özellikle Indian Wells'teki yetersiz oyunundan sonra burada erkenden kazaya gitmesi çok büyük bir sürpriz olmaz. Gerçi, Murray geçen senenin şampiyonu ve puanlarını korumak için iyi konsantre olacaktır. Belirtelim, Murray şampiyon olamazsa bu hafta aldığı 3 numarayı Nadal'a tekrar geri bırakacak. Hatta Murray burada kazanır, Nadal da yarı final oynarsa, Nadal yine 3 numara oluyor turnuva ardından.

Murray'nin eğer gelebilirse oynayacağı çeyrek finalde en muhtemel rakibi Soderling. 3. turda Tipsarevic ile muhtemel maçı gözüküyor İsveçli'nin. 4. turda ise Fernando Gonzalez ile oynayabilir. Gonzalez, Indian Wells'te oynamamıştı, ülkesindeki depremden dolayı. Burada iyi kura çektiğini söyleyebiliriz. 4. tura kadar zor rakiple oynamıyor. Soderling-Gonzalez eşleşmesi olağan görünüyor o yüzden, ki o maç çekişmeli geçebilir.

Geldik çeyreğin alt tarafına. 2 numaralı seribaşı Djokovic'ten başlayalım. Djoker, Indian Wells'te 4. turda Ljubicic'e yenilmişti. Son zamanlarda hiç formda değil ve burada da zor kura çekmiş. 2. turda Gasquet ile oynayabilir. 3.turda da Bellucci veya Blake... Burada zorlanacaktır Djokovic, şu oynadığı oyunla. Bu engelleri geçebilirse, 4. turda Querrey-Monfils'ten birini daha rahat geçecektir diye tahmin ediyorum. Geçen sene burada finali vardı Djokovic'in. O da, Murray gibi herkesten daha fazla konsantre olacaktır.

Djokovic'in çeyreğinde Roddick bulunuyor. 2. turda Andreev, 3. turda Benneteau muhtemel rakipleri Roddick'in. Bunları geçebilirse 4. turda, Indian Wells finalinin rövanşı olabilir, Ljubicic ile. Tabii, Ljubicic'in de 2. ve 3. turu geçmesi lazım bunun için. Ljubicic'in kurası da güzel. 2. turda Greul, 3. turda Robredo en ciddi rakipler. Hatta 4. turda Roddick, çeyrekte Djokovic de kötü kura sayılmaz. Eğer rahatlık, gevşeklik yaşamazsa, burada da belli bir yere kadar gelebilir. Ama genelde bu tür oyuncular, büyük turnuvaları kazandıktan sonraki ilk turnuvalarında ilk turda saçma sapan maçlar kaybederler. Beklememiz gerek.

Roddick ve Djokovic'in karşısında Tsonga ve Nadal çeyreği. Nadal'ın çeyrekte Tsonga'yı çekmesi iyi kura bence, önden bunu söyleyeyim... İlk turu bye geçen Nadal, ikinci turda Dent veya elemelerden gelen bir oyuncuyla oynuyor. 3. turda Nalbandian ile oynayabilir, ki gayet de güzel maç olur, eğer olursa. İlk turda Kubot, ikinci turda Troicki ile oynayacak Arjantinli. İkisi de zorlayabilecek rakipler. Bunları geçerse zaten iyi oynuyor demektir. Bu da 3. turda iyi bir Nadal-Nalbandian maçına işarettir. Nadal'ın 4. turda muhtemel rakipleri Ferrer ve Karlovic. Çeyrekte ise, başta yazdığımız gibi Tsonga. Gerçi oradan Tsonga dışında bir oyuncunun gelmesi de mümkün. Tsonga'nın çeyreğini değerlendirirken değinelim ona.

Tsonga, ikinci turda Indian Wells'te 4. tur gören Garcia Lopez ile oynayabilir. 3. turda ise, Florian Mayer ve Kohlschreiber muhtemel rakipleri. Bunlar da iyi oyuncular. 4. tur için Ferrero ve Isner en güçlü adaylar. Tsonga, Kohlschreiber, Ferrero veya Isner... Buradan hepsi gelebilir. Bütün oyuncular birbirine çok yakın ve buradan gelen oyuncu, çeyrek finale yıpranmış bir şekilde çıkabilir...

Yarı final tahminleri: Federer-Murray ve Nadal-Djokovic
Final tahmini: Federer-Nadal
Şampiyonluk tahmini: Federer

3 yorum:

aliye dedi ki...

tahminlerimiz tamamen aynı..yarı final ve final tamam da, şampiyonluk tahminlerimizin aynı olması beni şaşırttı :)
bu arada federer-nadal finallerini hepimiz özlemişiz sanırım. her turnuva aynı beklenti ile başlıyor..

f ı R a t dedi ki...

Tahminlerine aynen katılıyorum
İndian Wells turnuvasına göre daha az sürpriz olacak gibi geliyor bana.
Bu arada Marsel de elemelerin ilk turunu geçmiş. Başarılar Marsel seni ana tabloda görmek istiyoruz.

kirpi dedi ki...

Ben acikcasi Federer'in toprak kort oncesi son sert kort turnuvasi olan Miami'de kendini yoracagindan cok da emin degilim. Geleneksel olarak bu tarz olu zamanlara denk gelen turnuvalarda kendini yormuyor, Grand Slam oncesinde tempo arttiriyor. Zaten artik bu durum oyle bir hal aldi ki kimse Federer boyle turnuvalarda yenildiginde bunu bir kriz belirtisi olarak gormuyor. Kafasi da rahat yani bu baglamda. Ama tabi yine de yanilma hakkim saklidir.:)