27 Mart 2010 Cumartesi

Canas da Bıraktı

Roger Federer'in belalısı olarak tanıdığımız Arjantinli Guillermo Canas, dün tenisi bıraktığını Miami Masters'ta açıkladı. Sağ bileğindeki sakatlığı sebebiyle geçirdiği 5. ameliyatın ardından da olumlu sonuç çıkmayınca kariyerini noktalamış 32 yaşında. Canas, 2009 Temmuz'dan bu yana maç oynamıyordu zaten.

Tabii, Canas'ın vedasını bu turnuva sırasında açıklaması da hoş bir ironi oldu. Zira, Canas 2007'de bu turnuvada Roger Federer'i mağlup etmişti. Canas, o yıl Miami'den önce Indian Wells'te de Federer'i mağlup edip, Federer'in 41 maçlık kazanma serisini bitirmişti. İki turnuva üst üste Federer'i mağlup etmesi adını yeterince duyurmasına yeterli oldu. Onun dışında da çok boş bir kariyeri yoktu tabii. Master series turnuvası kazanmışlığı var mesela. Şöyle demiş Canas emekliliğinin ardından:

"Dünya üzerindeki en yetenekli oyuncuyu yendim. Benim için inanılmazdı. Ve bunu 10 gün sonra bir kere daha tekrarlamak, bir rüya gibiydi."

Canas, bugün skandalla gündeme gelen Wayne Odesnik'in antrenörlüğünü yapmaya başlamıştı 2010 Şubat'ta. Onun dışında Şilili Paul Capdeville'yi çalıştırıyor. Ayrıca, kendine ait bir tenis akademisi var. Yaşamının bundan sonraki kısmında da tenisin içinde olacağını bu hamlelerinden anlayabiliyoruz. Umarım, antrenörlük kariyerinde de oyunculuk kariyerinde olduğu kadar başarılı olabilir...

Hiç yorum yok: