21 Şubat 2011 Pazartesi

Memphis Sampiyonu Roddick

Gecenin en ilgi cekici maci gibi gorunen Roddick-Raonic macini izlemek icin pek cok tenis sever ekran basina gecti.

Ve bu tenis sevdalilarinin yarisi ilk setin sonunu goremeden maci izlemeyi birakti. Boyle bir set olabilemezdi sevgili okurlar. Servis uzerine kurulu, 2 vurustan uzun ralli olunca herkesin "Ha? Ne? Ralli mi olmus?" diyerek uyandigi, tenis maci var tenis yok, skor ilerliyor oyun yok seklindeki bir set oynandi ki ben Verdasco'ya hak verme esigine geldim bu sette. Yani cocuga cok saydik ettik ama omrumde gordugum en insani spordan sogutan hadiselerden biriydi su ilk set. Adam meger ne cile cekmis 2 mac ust uste haberimiz yok. Hadi biz bikinca kapatiyoruz, o adam bir de oynamak zorunda. 2. mactan sonra akil gitmis tabi, normal bence. Neyse efendim, mac diyorduk... Bu bayik olan ilk setin tie break'inde (ya ne olacakti?) Raonic mini break'i ilk bulan ve haliyle de ilk kaybeden taraf oldu. Roddick kendi mini break'ini vermedi ve seti aldi.

Ikinci sete Raonic servis kirma avantajiyla baslayan ve hemen bu avantajini yitiren taraf oldu. Bu setin tie-break'inde ise (baska ne olabilirdi ki?) Roddick 3 mac puanini harcayip "Hayiiir!" sesleri esliginde 3. seti mujdeliyordu (!). Bu arada ikinci setten itibaren ralliler gormeye basladik zira taraflarin ilk servisleri dusmeye basladi. Bir de yorulmasalar nasil dayanacaktik kim bilir.

3. seti Raonic cikartamaz diyorduk, zira yorgun gorunuyordu. Nitekim Roddick 4-1 ondeyken ust uste 2 servis kirma puani da gordu ama ustun bir kabiliyetle buradan seti 4-4'e getirmeyi basardi. 5-4'te mac puani kaciriyordu Roddick ve biz artik niye hala bu maci izledigimizi sorguluyorduk. Bu arada 3. sette ralli kalitesinin biraz daha yukseldigini belirtelim. Servisler dustukce ralliye giren gencler zamanla durumu kabullenip oyunlarini bile ilerlettiler. Derken 6-5'te bir mac puani daha geldi Roddick'e. Biz tie-break hesaplari yapiyorduk nitekim Raonic bunu da cevirecekti. Cevirdi de zaten. Duzgun bir atak yapip topu da file onunden kortun bos tarafina yolladi. Ne olduysa Roddick'e oldu. Artik nasil bir vahiy geldiyse "Kactir kaciriyorum, ya bu puanda kendimi paralarim, ya da daha alamam bu maci" dedikten sonra bir uctu topa ki diz, dirsek ne varsa siyirdi yere konarken. Ama topa da vurdu o arada. Raonic biraz uyanik olup Roddick'in uctugu tarafi kapatabilse cevirecekti ama o cocuk da surmenaj oldu tabi bir noktadan sonra. Roddick ucusundan sonra her macindan sonra en az bir fotografta gordugumuz "kafa yerde, popo havada" durusunu sergilediginden maci kazanip kazanmadigini da anlayamadi bir sure. Zira seyirci de biz maci izleyenler gibi dut yemis bulbule dondu. Bu mac bitmis olamazdi. Bitse bile bu kadar guzel bir puanla bitmis olamazdi.

Iste o puan...

7 yorum:

Spooky dedi ki...

Roddick'in kelliği bir kere daha tokat gibi çarptı.

Beril dedi ki...

insanlar maçı tv'den izlerken kameraya niye çekiyorlar?

kirpi dedi ki...

Sapka dustu kel gorundu!!!

Bence sadece mac puanlarinda cekiyorlardir. :D

Beril dedi ki...

evet muhtemelen öyle de manasız yani canlı izlerken çekse neyse de :)

Russell dedi ki...

Raonic 80'lerden gelmiş gibi saç stiliyle, tavırlarıyla, oyunuyla. Bi acayip.

orion dedi ki...

Dubai'de maçların genelde akşama konulmasını sevdim ben. Daha çok turnuva yapabilir aslında bunu

Russell dedi ki...

Dubai'de hava ve ışıklandırma sistemi de buna müsade ediyor. Bazı turnuvaların oynandığı şehirlerde akşam sıcaklığı veya ışıklandırma sistemi olmaması engel oluyor buna. Artı Dubai'de yağmur şüphesi az olduğundan rahatlar bu konuda. Gerçi bugün biraz yağmur vardı ama yarım saat gelip geçti.