9 Nisan 2011 Cumartesi

Monte Carlo Kurası

Djokovic'in çekilmesiyle birlikte Nadal ile Federer de direkt olarak farklı yarıda oldular. Ondan sonraki soru Ferrer'in hangi tarafa düşeceğiydi. 3 numaralı seribaşı Murray, 4 numaralı seribaşı Ferrer zira. Tabii iki oyuncu da kendi tarafına Murray'i ister. Şanslı olan Nadal oldu.

Turnuvanın açık ara favorisi olan Nadal'ın kurası kolay gözüküyor. İkinci turda Nieminen, üçüncü turda Gasquet, çeyrekte Berdych ve yarıda Murray/Monfils gözüküyor. Kendi gibi oynadığı takdirde finale kadar zorlanmadan gelmesi lazım ama bugün okuduğumuza göre bugünkü ilk toprak antrenmanında Monaco ile oynadığı antrenman setini kaybetmiş ve ayrıca sol ayağındaki yaralar için de tedavi aldığı görülmüş. Yine de hazır olacağı kanaatindeyim. İlk maçını çarşamba günü oynuyor.

Nadal'ın çeyreğinin bir altındaki çeyrek çok ama çok kötü gözüküyor gerçekten. Seribaşı oyuncular Murray, Youzhny, Simon ve Monfils. Hiçbirine yarı finale gelir diyemiyorsunuz ve seribaşı olmayan iyi adam arayışına yöneliyorsunuz, ama o da yok. Baghdatis, Stepanek, Montanes ve Bellucci var. Montanes ve Bellucci iyi toprakçılardır ama çok formda olduklarını söyleyemeyiz. Baghdatis ile Stepanek ilk turda oynuyorlar birbirleriyle zaten.

Diğer tarafta Federer'in çeyreği oldukça zorlu bence. İkinci turda Kohlschreiber-Golubev maçının galibiyle toprak sezonunu açacak. Cilic, Almagro, Melzer, Verdasco, Dolgopolov ve tabii Ferrer, finale kadar karşılaşma ihtimali yüksek olan rakipler. Bunlardan özellikle Almagro ve Ferrer, Federer'i yenme şansına sahip oyuncular ama Federer'in bu turnuvada iyi oynayarak finale geleceğini ve orada Nadal ile karşılaşacağını düşünüyorum.

Federer'in çeyreğinin üstündeki çeyrek güzel olmuş. Birbirine yakın oyuncular ve iyi toprakçılar var. Verdasco, Robredo, Ferrer, Dolgopolov ve Troicki burada. Ha bir de Gulbis. Geçen seneki toprak sezonunun hatrına yine yazıyorum buraya ismini, hadi iyisin. İlk turda Dolgopolov ile oynuyor ve büyük ihtimalle kaybedecek.

Turnuva pazar günü başlayangillerden. Bugün Golubev-Kohlschreiber, Chardy-Ljubicic, Dolgopolov-Gulbis ve Llodra-Raonic maçları oynanacak. Turnuvadan yayın ise pazartesi günü başladığından bu maçları izleyemeyeceğiz.

7 yorum:

Korhan dedi ki...

del potro niye yok?

Russell dedi ki...

Dinlenmek istiyor. Geç başlayacak baya o toprak sezonuna. Madrid, Roma ve Roland Garros oynayacak sadece toprak sezonunda. 1 aylık ara benim aklıma yatmadı pek açıkçası. Barcelona'da oynasa iyi olurdu onun için.

Korhan dedi ki...

bu arada hep sorcam unutuyorum bildiğin iyi tenis belgeli var mı ben bulamadım hiç

Russell dedi ki...

tenis belgeseli demek istedin sanırım. vallahi, ne tarz bir şey istediğine bağlı.

elrincondeltenis.com

bu adreste 70'li 80'li yılların wimbledon official filmleri var.

Korhan dedi ki...

mesela biyografiler olabilir

Russell dedi ki...

onun için kitap önerebilirim. özellikle e-book reader'ın varsa amazon'dan ucuz fiyatlara tenis kitapları bulabilirsin. federer, agassi ve daha birçok ikon olmuş oyuncunun biyografileri var. nadal'ın da çıkacak yakında biyografisi.

Korhan dedi ki...

türkçe çevirisi varsa iyi olur aslında