8 Nisan 2011 Cuma

Djokovic Monte Carlo'da Yok

2011'in yıkılmayan adamı Novak Djokovic, dizindeki sorun sebebiyle Monte Carlo'dan çekildiğini açıklamış. Avustralya Açık'tan beri dizinde bir bantla oynuyor zaten. Ama sakat diz bu turda işe yarıyor. Nadal'ın 2008'de iki dizinde de sorun varken, silip süpürmüştü her şeyi Avustralya Açık'tan sonra. Bunlar ilginç şeyler.

Djokovic'in kararı doğru bence. Eğer %100 hazır değilse kendisini zorlamasının bir alemi yok. Zaten Roland Garros öncesi 2 masters turnuvasıyla yeteri hazırlığı alabilir, ki ondan önce Belgrade Open (biz ona kısaca Djokovic Open diyoruz)'da oynayacak.

Bu çekilme kararıyla Nadal'ın şampiyonluğu da garantilenmiş oldu diyebilir miyiz? Yo dostum yo, bu sefer adama uğursuzluk getirmek istemiyorum. Verdasco sürpriz yapar falan, Nadal kazanamaz yani. Olmadı Ferrer alır.

14 yorum:

mehmet kerim dinar dedi ki...

katılımı zorunlu turnuva değilse, canı biraz dinlenmek istemiştir coko'nun :)

Russell dedi ki...

evet, monte-carlo zorunlu olmayan tek masters turnuvası. geçen sene de federer çekilmişti.

mehmet kerim dinar dedi ki...

sezonun büyük bir bölümünde sakatlık bahanesiyle oynamayıp, her hangi bir grand silem yaklaştığında iyileşme bahanesine yatan tenisçiler de var sanırım

Korhan dedi ki...

bu zorunlu meselesini açar mısınız biraz?

orion dedi ki...

"Yo dostum yo" da takıldım ben. Playoff yaklaştıkça nba heyecanı sardı heralde :D

Beril dedi ki...

oha şu an çok cahil hissettim kendimi de masterslara katılım zorunlu mu? nasıl oluyor ki o anlamadım sakat olunca katılınmıyor zaten hiç??

Russell dedi ki...

@orion

Biz bizeyiz burada ya, boşver. :)

@beril, Korhan

Q. What if a player is injured and can't play in a Grand Slam or ATP World Tour Masters 1000 tournament?

A. If eligible to play in one of the Grand Slam or ATP World Tour Masters 1000 tournaments, a player must count the points from these tournaments, even if it is 'a zero pointer' because he missed the event. Just as in Formula One and numerous other sports, if a competitor misses a race or an event, he loses his chance to earn points. Players with direct acceptance who do not play an ATP World Tour Masters 1000 tournament will be suspended from a subsequent ATP World Tour Masters 1000 event which will be the next highest point earned ATP World Tour Masters 1000 event within the next 12 months. If an injured player is on site within the first three days of a tournament to conduct promotional activities over a two-day period, a suspension will not be enforced but a 0-pointer will be counted on a player's ranking.

ATP Tour'da 500 galibiyete ulan tenisçi bir masters turnuvasından muaf olabiliyor. Ayrıca 28 yaşını doldurmuş tenisçiler de bir masters turnuvasından muaf olabiliyor.

Russell dedi ki...

Bu kural top 30 oyuncuları için geçerli.

kirpi dedi ki...

Ben dediiiim, o diz sorun çıkartacak dedim...

Aradan sonra aynı hızla devam ederse büyük iş başarmış olur.

Adsız dedi ki...

@ Russell
aman diyim ya rafa'ya nazar değdirme :) zaten adam full nazar :P

Korhan dedi ki...

yalnız geçen seneki puanlarını kaybedecek di mi?

Russell dedi ki...

@Korhan

evet, 360 puanı gidiyor.

@Adsız

Ferrer kazanır yea.

kirpi dedi ki...

@ Russell

Alma prensimin adını ağzına >:(

mehmet kerim dinar dedi ki...

katılımı zorunlu olan turnuvalara katılmayınca tazminat ödüyorsun diye birşey okudum , bu nasıl oluyor?