7 Nisan 2011 Perşembe

Verdasco Ve Egosu

Yine Verdasco, yine sorun. Beyimizin bu seferki vukuatı Barcelona turnuvasıyla alakalı. Verdasco geçen sene Barcelona'ya son anda wild-card ile dahil olmuş ve finalde Soderling'i mağlup ederek şampiyon olmuştu. Aslında Monte Carlo finalinden sonra oynamak planlarında yoktu ancak Nadal turnuvadan son anda çekilince turnuva direktörü tutuştu ve İspanyol bir yıldız için Verdasco'ya koştu. O da Monte Carlo'da yoğun bir hafta geçirmiş olmasına rağmen kabul etti bu daveti ve üstüne oynayıp turnuvayı da kazanmayı başardı.

Bu sene her nedense 500 puan koruması gerektiği turnuvaya adını yazdırmamış Verdasco. Dün çıkan haberlerde de Barcelona turnuvası organizatörlerini onu yeteri kadar istemediklerini ve başka oyunculara daha fazla ilgi gösterdiklerini ima etmiş (burada bahsettiği kişi Nadal değil, İspanyol olmayan diyor). Portekiz'de düzenlenen Estoril turnuvasının onun için çok uğraşırken, kendi ülkesindeki turnuvanın ona olan ilgisizliği çıldırtmış kendisini.

Turnuva direktörü ise yaptığı açıklamada Verdasco'ya kapılarının açık olduğunu ve zaten wild-card önerdiklerini söylemişler. O halde sorun ne demek istiyorum... Muhtemelen Verdasco, sadece wild-card değil, üstüne para da istedi. Genelde top 10 oyuncuları grand slam ve masters turnuvaları dışındaki 250 ve 500 puanlık turnuvalara katılım parası adı altında büyük paralar alarak gidiyorlar. Verdasco da böyle bir şey bekledi ama sadece kuru bir wild-card görünce karşısında suratını ekşitti.

Burada daha da ilginç olan Verdasco'nun turnuvaya başından kayıt olmamış olması. Bence kurnazlık yapmaya çalıştı ve eline yüzüne bulaştırdı. Son dakikada wild-card isterim, üstüne katılım parası da alırım diye düşündü ve kendince şeytanlık yapmaya çalıştı. Turnuva direktörü eğer dediği gibi wild-card önerdiyse, ki diyorsa doğrudur, Verdasco tamamen suçlu ve haksız bu konumda. Dünya 1 numarası Nadal varken, kendisi gidip sert kortta Andujar'a kaybederken ve zar zor maç kazanırken nasıl para ve ilgi bekliyordu, anlamak gerçekten güç...

2 yorum:

kirpi dedi ki...

Galibiyet yok, para yok. Jöleli saçla nereye kadar seyirci çekecek ki?

kirpi dedi ki...

Bu arada prens bu yıl Barcelona'ya gitmezse puan kaybetmeyecek. Merak ettim şimdi çekilmeye niyetlenir mi diye. Yoksa Nadal ve Ferrer varken kim ne yapsın İspanyol olmayan oyuncuyu? Bir illet Soderling bir uyuz Berdych'i kim ne yapsın?