18 Mart 2011 Cuma

Indian Wells'te Neler Oluyor?

Tatsiz bir gun geride kaldi Wells'te. 4 ceyrek final maci vardi ve bunlarin ikisi sakatlikla noktalandi.

Azarenka Wozniacki macinda sakatlandi. 3 oyunda bitti mac. Robredo ise Del Potro macina cikmadi bile. 1 aydir devam eden kas sakatligi varmis ve Miami'de de oynamayacakmis. Toprak kort sezonu oncesi dogru secim.

Diger maclarda ise Sharapova ve Nadal kazanan isimler oldular. Nadal zorlandi ki bunu bekliyorduk. Karlovic bu turnuvada gercekten iyi oynuyor. Kendisini genelde bir tek yonluluk kriteri olarak kullaniriz ki bu turnuva icin bu gecerli degil kesinlikle. Ben mesela Ferrer ile oynadigi maci izledigimde rallileri beklenilenden cok daha iyi goturdugunu gordum. Neyse, mac diyorduk... Ilk seti 7-5 ile almis Ivo. Ikinci sette ise Nadal firtina gibi esmis. Kendi servis oyununda sadece bir puan vererek 6-1 ile almis seti. Bu setteki eforu kendisine pahaliya patlamis olacak ki son sette vites kucultmus. Iki tarafin da servislerine rahat tutundugu seti, onde goturdugu tie-break ile 7-6(7) almis. Sharapova ise daha az stres yasamis. Ilk seti iki break ile 6-2 almis. Karsilikli iki servis kirma gelen ikinci set 6-5 Peng lehine geldiginde sette kalamamis ve ikinci seti 7-5 kaybetmis. Son sette ise ilk 4 oyunda yine karsilikli iki servis kirma olmus ama bu sefer 3. kez avantaj elde edip birakmayan Sharapova maci almis.

Ciftlerde ise Federer-Nadal karsi karsiya gelecek, farkinda misiniz? Federer-Wawrinka ikilisi turnuvayi su ana dek iyi goturuyorlar. Aslinda Lopez-Nadal ikilisinden de gucluler bence. Fakat Lopez-Nadal ikilisinin pratigi daha fazla. Ispanyol ikilide Lopez'in ne kadar direnc gosterebildigi onemli, zira maclarda genelde ona yukleniyor rakip takim. Nadal'in son bir kac mactaki dengesiz formu takimi zorlayabilir. Ancak su da bir gercek ki iki takimdan file onunu daha iyi kullananlar Ispanyollar. Ortada bir mac olur diyorum, kazanani kestiremiyorum.

2 yorum:

Russell dedi ki...

nadal-karlovic maçında ilk set 5-5 iken karlovic hayatının en iyi return oyununu oynadı, mutlaka o oyun izlenmeli. 0'a karşı kırdı servisi ve bütün puanları harika oynadı.

sharapova aslında rahat değildi. 6-2 2-0'dan zor durumlara getirdi maçı.

bir de not: federer/wawrinka-nadal/lopez maçının yayını olacak. tsi 03.00'da başlayacak maç.

kirpi dedi ki...

TSİ 3:00 mı?

İnsan izleyecek bunu yaaa... :( Tam da ailemin yanına gideceğim zaman. Lanet olsun...