16 Mart 2011 Çarşamba

Indian Wells: Erkeklerde Son 16

Bugün erkeklerde çeyrek finalistler belli olacak. Bütün 4. tur maçları bugün oynanacak. Kadınlarda ise 2 çeyrek final maçıyla geçilecek gün. Ne kadar az kadınlar maçı o kadar az komedi/dram. Negzel.

Nadal, Federer ve Djokovic zorlanmadan yoluna devam ediyor. Federer, ilk maçında Andreev'i yakın geçen iki setle mağlup ettikten sonra Chela'ya sadece 2 oyun verdi. Djokovic ise dün Gulbis'i 6-0 6-1 ile geçti. Gulbis'in mallıklarına alışığız ama bu kadar kötü bir Gulbis de izlememiştim. Djokovic'in bir şey yapmasına gerek bile kalmadı. Rallide üst üste 3 tane topa vurunca "vuuu" diyordum Gulbis için ikinci sette. Ne kadar mala bağladığını buradan siz anlayın artık işte.

Dün, günün maçı iki genç Raonic ile Harrison arasındaydı. Raonic'in birkaç gün öncesinden sırt problemleri olduğu söyleniyordu. Maç sırasında da biraz sorunlu olduğu gibi belliydi sanki. Alıştığımız kadar sert atamadı servislerini ama bu, Harrison'ın harika return'lerinin hakkını vermemize engel değil. Özellikle ilk sette Raonic'in ilk servislerinin bile çoğuna atak yaptı ve zaman zaman çok başarılı sonuçlar elde etti. İlk seti çok kolay geçen tiebreak sonunda aldıktan sonra ikinci sette 4-4'te servisi 0-40'tan kıramayan Harrison, Gulbis'e bağladı. Servisini kırdırdı ve seti kaybetti. Ama bir Gulbis olamadı sonunda tabii. Bir Gulbis, o seti öyle verdikten sonra son seti de 6-1 kaybeder, yanına iki tane de raket kırardı. Harrison toparladı kendini, erken servis kırarak öne geçti. Bir kez daha kırdı ve 5-2'de maç için servis attı. Burada yine gerildi ve maç puanları kaçırdıktan sonra servisini kırdırdı ama 5-4'te servis kırma puanı da kurtararak oyunu kazanmayı ve maçı kapatmayı başardı.

Bugün akşam seansının son maçında (TSİ 06.00-07.00 arası) Federer ile oynayacak 1 numaralı kortta. Amerika Açık'ta grandstand'de Stakhovsky ile oynamıştı. Ondan sonra ikinci kez bu kadar çok kişi önünde maça çıkacak. Federer'in çok formda olmadığı kesin ama Harrison da bu tarz sürprizler için henüz yeteri kadar olgun değil. Federer'i yenmesi zor ama her zamanki ateşli, istekli haliyle korta çıkarsa kesinlikle eğlenceli bir maç olacak.

Berdych, Roddick, Wawrinka ve Troicki dün turlayan diğer oyuncular oldular. Querrey, Robredo, Kohlschreiber ve Del Potro da bir önceki gün maçlarını kazanarak son 16'ya kalmışlardı. Nadal-Del Potro ve Djokovic-Federer yarı final eşleşmeleri gözüküyor ufukta.

2 yorum:

orion dedi ki...

Gulbis'in mallıklarının istatistiğe dökümü de maçı 1 winner 28 basit hata ile bitirmiş olması olabilir. Top toplayıcılardan biri oynasa onun yerine daha eli yüzü düzgün rakamlarla bitirebilirmiş maçı.

Russell dedi ki...

0 ace ve 5 çift hatayı da ekleyelim.