16 Mart 2011 Çarşamba

Indian Wells: Kadınlarda Son 8

Kadınlar biraz daha önden gidiyor. Bugün çeyrek final maçlarının ikisi oynayacak. Biri Bartoli ile Ivanovic arasında, diğeri ise Peer ile Wickmayer arasında. Wozniacki-Azarenka ve Sharapova-Peng diğer eşleşmeler.

Dünün en dikkat çeken maçı sonucu itibariyle Bartoli-Clijsters maçıydı. İlk seti Clijsters kazandıktan sonra maçı izlemeyi bıraktım ve 15 dakika sonra baktığımda ikinci sette 3-1 olan Clijsters'ın maçı bıraktığını gördüm. Zor kazandığı Errani maçının ardından zaten omzunda ciddi bir sorunu olduğundan bahsetmişti ve bunu daha fazla zorlamamak adına böyle bir karar aldığını söylemiş. Miami'de oynamayacağını tahmin ediyorum. Hatta toprak sezonunda bile ne kadar verimli olacağı tartışılır. Bu sonuçla Wozniacki mart ayını 1 numarada kapamayı garantiledi.

Wozniacki demişken, o da bildiğimiz gibi gidiyor. İlk setini kaybettiği maçta Kleybanova'yı geçti. Çeyrek finalde Azarenka zor rakip ama o da çok yorgun olacak. 3 saati aşan bir maç sonunda maç puanları kurtararak geçebildi Agnieszka Radwanska'yı.

Öte yanda Sharapova, uzunca bir aradan sonra 3 maç üst üste kazanmayı başaran Safina'yı 6-2 6-0 ile dağıttı. Safina'nın Stosur'u 16 çift hata yaptığı maçta nasıl yendiğini hala çözebilmiş değilim bu arada, onu söyleyeyim. Peng'i de geçecektir muhtemelen Sharapova.

Ivanovic ise Sırp derbisinde Jankovic'i iyi bir oyunla geçti. Gerçi kendisi, kendisinden şikayetçi. Çok fazla kilo ve kas kaybettiğini düşünüyor ve bu sebeple anlaşamadığı fitness antrenörüyle yollarını ayırdı. İşin ilginci Ana, daha 2-3 hafta önce Van Grischen'i kovmuştu, ki o da Ana'nın dediğini diyor, biraz daha güçlenmesi gerektiğini söylüyor ve buna yönelik çalışmalar yapmak istiyordu. Yine de bu sorunlara rağmen gidişatı iyi. Bartoli, Clijsters maçında pek iyi görünmedi. Muhtemelen geçecektir onu.

Şu yazıyı yazarken daha da iyi fark ettim ki, zaten son senelerde çok keyifli olmayan kadınlar tenisi Williams kardeşlerin, Henin'in gitmesiyle daha da bir bozuldu. Sezon sonunda ne güzel bunların hepsi geri dönüyor, bu sene güzel olacak diyorduk ama biri hala dönemedi, Venus bir var bir yok ve Henin tenisi bıraktı. Üstüne Clijsters'ın sakatlığı tuz biber ekti. Olumlu yönde ilerleyen bir Jankovic var diyebiliriz. Fena sonuçlar almıyor, toparlayacak gibi kendisini.

6 yorum:

Spooky dedi ki...

yorum

Russell dedi ki...

yorum2

kirpi dedi ki...

Gencler dinlenin biraz...

Adsız dedi ki...

İvanovic JJ karşısında öyle bir döktürdükü kızı şampiyonluk konusunda en büyük adaylardan biri olark görüyordum ama iğrenç oyun stili ve komedi servis atış stiline sahip Bartoli karşısında hata yapmak için kendisini öyle bi kastı ki bn ekran başnda deli oldum.1 günde nasıl bambaşka bi kimliğe büründü anlamadım gitti.
Şimdi otursun kendi salaklığına yansın bence zaten artık kendisinden hiçbi kulvarda şampynluk falan beklemiyorum.JJde benden fazla sövmüştr Ana'ya muhtemeln kadın Bartoliye illet oluyodu.Ana garibanı ezerken gitti Bartoliye ezdirdi kendini olacak iş değil.Şu anda bana göre şampiyonlk için en buyuk favori Maria.Safina mental özürlüsü çabuk teslim oldu ama Maria gerçekten formda öyleki Bu senenin en iyi sharapovasını izledim diyebilirim.

Russell dedi ki...

@Adsız

Bartoli bence de şanslı şekilde ilerliyor. Wickmayer'in yenmesi lazım ama bana göre Ivanovic'in de yenmesi lazımdı, o yüzden ağzımı açmayacağım.

Sharapova'yı izleyemedim maalesef ama bana da o veya Wozniacki turnuvayı kazanacak gibi geliyor.

Adsız dedi ki...

Bartoli berbattı.Yani Wickmayeri izlemedim ama Peeri 2 sette devirdiyse Bartoliyi Bagelle postalaması lazım:DSharapova ise hakkaten sağlam oynuyo ve şuanda Peng karşısında yarıfinal biletini aldı alacak gibi.USO rövanşına hazır diyebiliriz.