20 Mart 2011 Pazar

İkinci Finalist Nole

Klasik bir Federer-Djokovic maçı daha. Son 2 yılda oynadıkları diğer maçlara oldukça benzer bir maçtı. İkisi de zaten "shotmaker" oyuncular ve özellikle bu eşleşmede bu özelliklerini, birbirinin ürettikleri güçten destek alarak daha da ön plana çıkartıyorlar.

Maçı kısaca özetlemek gerekirse, Djokovic basit hata yapmadığında ipleri elinde tuttu, basit hatalara başladığı zaman ipler Federer'in elindeymiş gibi göründü. İlk sette Djokovic korkutucu formunu ortaya koydu ve rahat bir şekilde 6-3 ile seti kapattı. İkinci sete de aynı şekilde başladı ama bir kez servis kırdırınca Federer de biraz uyandı ve devreye girdi. Djokovic'in ikinci sete ortak olmak için şansları vardı ama birkaç özel puan oynayarak kendini zor durumlardan kurtarmasını bildi Federer. Aynı ilk sette olduğu gibi, bu sefer Federer seti servis kırarak 6-3 ile aldı.

Son set çok kötüydü. İlk iki sette iki oyuncunun da zaman zaman parladığı anlar oldu ama bu set gerçekten kötüydü. Djokovic 2-0 öne fırladı Federer hatalarıyla, sonra kendi hatalarıyla 2-2'ye getirtti. Federer bu oyunda servisini 40-15'te kırdırdıktan sonra, ki servis kırma puanında çift hata yaptı, maçtan iyice koptu. Bir kez daha servisini kırdırdı ve seti 6-2 ile kaybetti.

Djokovic son zamanlarda olduğu gibi yine etkili servis attı. Federer'in ise son zamanlarda olduğu gibi ilk servis yüzdesi yerlerde sürünüyordu. Bu seneki maçların bir kopyası gibi oldu zaten. Djokovic yine Federer'in backhand'ine yüklendi, Federer backhand kanadında Djokovic'i zorlayacak tek bir vuruş bile çıkartamadı, topları etrafında dönüp forehand'ine aldığı zaman rallileri kontrol edebildi ama bunu da her zaman yapması mümkün değildi. Üstüne Djokovic'in bu seneki harika formundan aldığı motivasyon eklenince tahmin edilebilir bir sonuç oldu.

Final eşleşmesi için ayrıca yazmayı düşünüyorum. Stay tuned.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

federer bitmiş artık okeye dönüyor. maçın sonlarını izleyebildim ama izlemez olaydım. djokovic'in antipatik ötesi sevinmelerini gördüm ah dedim federer ne hale geldin :)

federer'i niye sevdiğimi hatırlattı bana bu. iyi oyuncu olunabilir ama onun yanına asaleti, duruşu koymak başka iş. bu kişiden kişiye değişir tabi bazısı da duygu gösteren oyuncuyu seviyor göreceli bi durum.