24 Mart 2011 Perşembe

Hewitt Ameliyat Oldu

30 yaşındaki Lleyton Hewitt, ameliyat olmuş geçtiğimiz hafta sonu. Indian Wells ilk turunda da Yen-Hsun Lu'ya çok farklı bir skorla kaybederek şaşırtmıştı zaten, bir problemi olduğu belli gibiydi.

Genel olarak da sezona kötü başladı. Avustralya Açık'a kadar iyi görünmüştü hazırlık turnuvalarında ve ilk turda Nalbandian karşısında da iyi bir maç çıkardı ama maç puanı kaçırdığı o beş setlik maçtan sonra toparlayamadı. ABD'de üst üste oynadığı turnuvalarda iyi sonuçlar alamadı ve sonunda ameliyat olmaya karar verdi.

Hewitt'in kendi söylediğine göre Roland Garros'a kadar tamamen hazır olacakmış. 1 ay içinde de oynamaya başlaması bekleniyor. Muhtemelen Roland Garros'a kadar dönüp tam o arada formunu bulmaya bakacak. Bulması da lazım eğer ilk 100'de kalmak istiyorsa zira orada koruyacak puanları var. Özellikle de çim sezonu onun için kilit. Federer'i yenerek aldığı Halle'den 250, Wimbledon'daki 4. turdan 180 olmak üzere toplam 430 puan koruyor, ki zaten şu an toplam 600-700 puanı var. O zamana kadar toparlayamazsa feci bir düşüş yaşayacak.

Son 2 yıldır ciddi problemler yaşamasına rağmen bırakma düşüncesini hiç ifade etmedi. O da dikaktimi çeken bir başka konu. Başka bir oyuncu olsa 30 yaşında ve Hewitt gibi kısa bir süreliğine de olsa zirveye çıkmış, büyük olasılıkla içinde bulunduğu şu durumu kaldıramaz ve tenisi bırakabilir ya da bunu ciddi ciddi düşünebilirdi. Bilmiyoruz, belki Hewitt de içten içe düşünüyordur ama bunu hiç dile getirmedi şu ana kadar.

Hewitt sevdiğim bir oyuncu değildir pek ama savaşçı karakteri olarak şu an zirvedeki oyuncuların bile çoğundan iyidir. Oyunu gerçekten seviyor ve sonuna kadar denemek istiyor. Umarım bir şekilde tutunmayı başarır. Hewitt'in ortalıklarda olması her zaman iyidir.

1 yorum:

kirpi dedi ki...

Her yil gibi bu yil da ameliyat sonrasi RG'a hazir olmaca......