26 Mart 2011 Cumartesi

Miami'de Cuma Gunu

Yine bayanlarin erkeklerden daha dengeli gittigi bir gun. Hayirdir insallah. Bir yerlede deprem olmasa bari yine.

Erkeklerin kayiplarindan bahsedelim. Wawrinka sempatik adam Granollers'e, Raonic son haftalarin formda ismi Devvarman'a, Kohlschreiber Del Potro'ya, Garcia-Lpez ise Anderson'a kaybetti. Bunlarin hepsi olabilecek sonuclar. Simdi olmamasi gereken sonuclara gelelim. Bellucci Blake'e kaybetmis. Hadi buna olabilir diyelim. Verdasco Andujar'a kaynetmis. E hadi buna da olabilir diyelim. Murray'in Bogomolov Jr'a kaybetmesine diyecek laf bulamiyoruz. Basin toplantisinda "ne yapsam olmuyor ve isyanlardayim" demis. Toprak sezonunda toparlanmaya baslar yine. Gulmeyin, cunku toprakta Murray'den kimse bir sey beklemiyor, Murray'in kendisi bile. Kotu oynamasi onu o kadar da rahatsiz etmeyecektir. Bu arada tahmin oyununda bu hafta Murray'in sampiyonluguna oynayan suursuzlar varmis. Ne desem bilemedim :)

Seribasi isimlere goz atacak olursak. Troicki Marsel'i elemis. Nispeten zor olan eslesmelerde Llorda Malisse'yi, Fish Benneteau'yu, Isner Andreev'i elemis. Tek yonlu eslesmelerde Gasquet Lorenzi'yi gecmis. Ilk 6'daki isimlerden Ferrer Kunitsyn, Djokovic de Istomin karsisinda sov yaparken Soderling bu yilin supriz ismi Dodig karsisinda 3 sette de olsa kazanmis.

Kadinlar tarafi ise daha az suprizli. Safina nihayet toparlaniyor gibi. Vera ile olan maci 3 sete gitti. Biraz daha form tutarsa WTA'nin su sartlarinda ilk 20'yi zorlayabilir zira Safina sakat olmadiginda oldukca istikrarli oynayabilen bir isim. Gectigimiz iki turnuvada bile istikrarli gittigini soyleyebiliriz. Seri basi isimlerden Pironkova, Dominguez Lino'ya, Kleybanova fotosok guzeli Makarova'ya, Kanepi ise Razzano'ya kaybetmis. Gecen hafta omuz sorunlari oldugunu soyleyen Clijsters, Japonya'ya gitmeme kararinin da etkisiyle olsa gerek, buraya puan almaya gelmis belli. Yakimova'yi cok rahat gecmis ama yine de sampiyonluk beklemiyorum kendisinden. Ilk 10'un diger isimlerinden Azarenka, elemelerden gelen Hradecka'ya set kaybederken, Schiavone Kerber'i 64'luk iki setle gecmis.

2 yorum:

orion dedi ki...

Andujar'ın 7 yıldır sert zeminde aldığı sadece 3. galibiyetmiş bu. Nadal'ı toprakta yenmek Andujar'a sert zeminde yenilmekten daha sık rastlanan bir olay yani; kutluyorum o yüzden gerçek tenis öğretmeni Verdasco'yu. Murray de 10 servis oyunundan 7'sini kaybederek kendini aşmış. Safina'nın erkek versiyonu olmayı kovalıyor kendisi de sanırım.

kirpi dedi ki...

2.sini 2 gun once Tomic'i yenerek aldi zaten. Verdasco ne yapsin, Andujar asiri derecede formda bir oyuncu, oyle anlatilacak gibi degil.