24 Mart 2011 Perşembe

Ne Oldu Sana, Ne Oldu Boyle

Gun gecmiyor ki agaclardan bir yaprak, sahnelerden bir yildiz, spordan bir super star eksilmesin. Bir veda caginda yasiyoruz adeta. Surekli bir eksilme, bir gecmislik, biz ozlem devinimi icerisinde kaybettiklerimizin arkasindan bakarken gecen zamanin bizden caldiklarinin farkina varamadigimiz da oluyor.

Dünya tenisinin yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri Roger Federer'in önlenemez düşüşü sürüyor. Önce 1 numarayı ezeli rakibi Nadal'a kaptıran, son olarak da Novak Djokovic'e geçilen İsviçreli raket, hayranlarının kafasında "Acaba Federer dönemi bitti mi?" sorularını oluşturuyor.

Roger Federer, dünya tenisinde bir fenomen olan, 16 Grand Slam kazanarak bu dalda rekoru elinde bulunduran raket... 4 yıl boyunca 1 numarayı kimseye bırakmayan ve rakiplerinin çok önünde olan İsviçreli raket, artık 3. sıraya kadar gerilemiş durumda. Öyle ki artık gösteri maçlarına onun yerine dünyanın yeni 2 numarası Novak Djokovic çağrılıyor.
Peki 'Ekselansları' lakaplı tenisçinin turnuvalarda bir türlü finale çıkamamasının nedenleri ne? Son bir yıldır oldukça formsuz bir görüntü çizen İsviçreli raketin eskiye göre kötü olan yönleri ne? İşte ekselanslarının düşüşünün nedenleri...

ESKİSİ KADAR İYİ SERVİS ATAMAMASI: Roger Federer en iyi olduğu dönemlerde çok iyi servis atar, kendi servis oyunlarını çabucak kazanıp maçı kendisi için kolaylaştırırdı. Servisler onun en önemli silahlarından biriydi. Ancak şimdi o kadar iyi servis atamadığı için servis oyunları uzuyor. Rallilerde de İsviçreli raketin zayıf noktaları ortaya çıkıyor.

BACKHANDLERİNDEKİ SORUN: Federer hiçbir zaman çok iyi bir backhande sahip olmadı. Ancak yine de coğu oyuncudan daha iyi bir backhande sahipti. Ancak bugün sadece defansif olarak backhand kullanıyor ve bu durum da ona dezavantaj yaratıyor. Topu karşıya keserek atıyor ve daha çok defansta kalıyor. Bu backhandleri eskisine göre çok daha yavaş kalıyor. Sayı kazanmak için backhand vurduğunda ise çok hata yapıyor.

KUVVETİ AZALDI VE YAVAŞLADI: Roger Federer zamanında kortların en hızlı ve güçlü oyuncularından biriydi. Hızlı ayakları sayesinde backhandleri çok kalay bir şekilde forehande alıyor ya da kısa sürede backhandiyle oyunu bitirebiliyordu. Bu yüzden Federer'in bu şimdilerde maç içindeki iniş çıkışlarını kuvettini ve hızını kaybetmesine baplayabiliriz.

KONSANTRASYON SORUNU: Federer hala bazı maçlarda çok iyi tenis oynasa da çoğu maçta çok basit hatalar yapıyor. Federer'in yeteneği asla tartışılmaz ve bu yeteneği çoğu maçı rahat kazanmasını sağlıyor ancak konsantrasyonundaki eksiklik Nadal ve Djokovic gibi önemli rakipler karşısında başarılı olmasına engel oluyor.

COK ONEMLI NOT: Tamamen geyik olan bu postu yazmamizin sebebi icin oncelikle suraya, sonralikla buraya tiklayin.

NOT 2: Haber siteden kaldirilinca bir anlami kalmadi ama olsun, gorenler gordu. Bu arada gelen tepkilerden sonra kaldirma duyarliligini gosterdikleri icin ben kendi adima tesekkur ediyorum.

4 yorum:

orion dedi ki...

Kaldırıldı demişin ama iki link de duruyor orada. Resmi de değiştirerek büyük incelik göstermişler :)

Russell dedi ki...

haber orada duruyor da, ana sayfadan falan kaldırdılar. direkt bağlantıyla girince gözüküyor tabii.

Adsız dedi ki...

hep aynı şeyi soruyorum ama...:(( ya lütfen nerden seyredebilirim maçları.....bi daha söyleseniz....

esra

Russell dedi ki...

livetv.ru/tr
everythingon.tv