14 Eylül 2010 Salı

Toni Nadal ile Roportaj

Toni Nadal US Open esnasinda Rafa'nin kullandigi raket ve bundan sonra yapmayi planladiklari duzenlemeler ile ilgili bilgiler vermis.

Toni Nadal, Rafa icin raket secerken grip kismi kucuk olan ve aslinda kadinlar icin tasarlanmis olan raketleri sectigini soylemis. Nadal'in Sampras gibi isimlerin kullandiklarina gore cok daha hafif raketlerle oynadigi belirtilmis. Hatta su an kullandigi raketin cercevesi Wozniacki'nin kullandigi cerceve ile ayni, sadece Woz'un raketi birazcik daha hafif. Grip ise Caroline'in kullandigindan bir numara daha kucuk; 4-1/4 (bu grip benim cocukken kullandigim grip olcusu ve okudugumda cok sasirdim). Bu tercihinin sebebi olarak da raketi rahat hareket ettirebilmesinin top spin uretme konusunda kendisine avantaj saglayacak olmasini gostermis. Ayni yazida benzer tipte raketleri Moya'nin da kullandigi bilgisi veriliyor. Ayrica Rafa'nin raket seciminde Toni Nadal'in eski bir masa tenisi sampiyonu olmasinin da etkisi olmus; zaten forehand vurusu da masa tenisindekileri andiriyor.

Toni Nadal, Rafa'nin gucunun her yil biraz daha azaldigini ve bunun da gayet normal oldugunu soylemis. Gecen senenin sonunda 10 yildir kullandigi kordaji degistiren ve bazi spor yazarlarina gore nihayet cagi yakalayip rakipleri ile ayni teknolojik seviyeye gelen Nadal icin bu senenin sonunda da bazi degisiklikler dusunmus Toni Amca. Raketin kafasina biraz daha agirlik ekleyerek vuruslarinin gucunu artirmayi dusunuyorlarmis, boylelikle Nadal'in servisleri daha guclu olacakmis.

Ayni yazida "sag el- sol el" kararinin verilmesi ile ilgili biraz daha fazla detay verilmis. Toni Nadal Rafa'nin her iki eliyle de servis atmayi denemesini istediginde aslinda her ikisi ile de iyi servis atamadigini gormus. Sol el kararini vermesindeki onemli bir etken, Nadal'in ayaklarini bir solak gibi hareket ettirmesi olmus. Bunu okudugumda sasirmadim, zira Nadal'in 12 yasina kadar suren futbol kariyerinde de topa sol ayakla vurdugu biliniyor.

2 yorum:

Russell dedi ki...

bilmem kaç yıl önce kullandığın grip ölçüsünü nasıl hatırlıyorsun, nasıl bir hafıza bu? :)

kirpi dedi ki...

Ehehe, insan topu topu 1-2 yil tenis oynayip sadece 1 grip kullanmis olunca pek de zor olmuyor :)