17 Eylül 2010 Cuma

Tayland Acik

Aslinda Tayland Acik'in baslamasina daha var ama turnuva simdiden heyecan uyandirdi bende. Bunun en onemli nedeni Juan Martin Del Potro'nun henuz cekildigini aciklmamamis olmasi. Gerci icimden bir ses bosa heyecan yaptigimi soyluyor ama Del Potro raketi eline alali oldu epey. Bu turnuvada cok iyi isler yapmayacaksa da ne durumda oldugunu gormek iyi olurdu.

Turnuvanin diger yildiz isimleri Gulbis, Gonzalez ve Nadal. Nadal sagda solda uzakdogu seyahatinden bahsettigine ve sakat da olmadigina gore burada oynar. Ama superman olup bu kupayi almasini da beklemek hayalcilik olur. E yeter artik bir noktada. Bu turnuvayi programina daha sonra ekledi zaten ama bunu Japonya'daki turnuvayi pas gecmek icin yaptigini dusunuyorum. Nadal bu sene hic ATP 500 turnuvasina katilmadi ya hadi bakalim. Gulbis ve Gonzalez de umit vermiyor. Burada ortami senlendirmeye aday isimler Troicki, Feli Lopez ve De Bakker gibileri.

Turnuva ile ilgili dikkatimi ceken bir baska nokta da Marc Lopez'in 2 Taylandli oyuncu ile wild card almis olmasi. "Neden Marc Lopez?" dediginizi duyar gibiyim. Burada Francisco Roig baglantisi devreye giriyor. Bildiginiz uzere Amca Nadal "Benim colugum var, cocugum var" diyerek Avrupa disindaki Grand Slam olmayan hic bir turnuvaya gitmiyor ve Nadal'i "Eti senin kemigi benim" diyerek genellikle Roig'e emanet ediyor bu tarz turnuvalarda. Roig de Marc Lopez'in calistiricilarindan oldugundan Nadal nereye giderse Lopez de oraya surukleniyor. Bu turnuvada da ciftlerde oynayacaktir diye tahmin ediyorum. Ama sadece teklerde oynarsa durum gercekten cok komik olacak, adeta sadece Nadal'in bonusu oldugundan ana tabloda oynamis olacak. Gerci Lopez artik saygin ve bu yil 3 kupa kazanmis olan bir ciftler oyuncusu, o nedenle ana tabloya kabul edilmesi cok da yakisiksiz degil ama insanin yine de Lopez yerine Marsel'i falan goresi geliyor :).

Hiç yorum yok: