17 Eylül 2010 Cuma

Hayali Takvim

Russell ile konusyorduk "Indian Wells ve Miami cok gereksiz, hic bir onemli turnuvaya hizmet etmiyor" falan diye. Ben de "Evet ya onlar kalksin, su oteye gelsin bu beriye gelsin" diye program yaparken buldum kendimi; hepimiz yaptik bunu, gelin itiraf ederim. Masters ve Grand Slam'ler uzerinden takvim yaptim, ufak turnuvalar homojen dagiliyorlar zaten.

Ocak ayini bos biraktim, dinlensin cocuklar. Ama son 2 haftada 250 ve 500 puanlik hazirlik turnuvalari baslayacaktir tabi.

Subat'in ilk 2 haftasinda Avustralya Acik oynanacak. Havalar biraz daha serinken oynansin istedim cunku. Subat ayinin sonuna kadar Masters turnuvasi olmayacak.

Mart ayinin ilk haftasi itibari ile Guney Amerika'daki toprak kort turnuvalari baslayacak.

Nisan ayinin birinci ve ucuncu haftalarinda toprak Masters turnuvalari oynanacak. Isteyenler aradaki 250 ve 500'luk turnuvalara katilabilirler :). Simdiki gibi bunun icin 3 hafta ust uste oynamak gerekmeyecek.

Mayis ayinin ilk haftasinda son toprak masters turnuvasi oynanacak ve 3. haftada Roland Garros baslayip ay sonunda bitirilmis olacak.

Haziran'da Roland Garros bittikten 2 hafta sonra bir cim masters turnuvasi oynanacak. Roland Garros'tan erken elenen isimler bu iki haftalik arada kucuk turnuvalara katilabilirler. Cim masters turnuvasindan 1 hafta sonra Wimbledon baslayacak.

Temmuz'un ortasinda Wimbledon bitecek. US Open Series kapsamindaki kucuk turnuvalar ay sonunda baslayacak.

Agustos ayinin ikinci ve ucuncu haftasinda Kuzey Amerika masters turnuvalari oynanacak. Buradaki programi daraltmis gibi gorunuyorum ama su anki halinden cok da farkli degil zaten.

Eylul ayinin basinda US Open baslayacak. US Open bitince ay sonuna kadar onemli turnuva oynanmayacak.

Ekim'in ikinci haftasinda Shanghai Masters oynanacak.

Kasim ayinin ilk gunlerine denk gelen hafta Paris Masters oynanacak. Bir hafta aradan sonra ise sezon sonu turnuvasi.

1 tane masters turnuvasini eledim. Aslinda Avustralya Acik sonrasi Amerika'da oynanan turnuvalarin ikisini eledim cunku gercekten gereksizler. Sert sezon slam turnuvasi bitmis ve toprak sezonu baslamisken sertte oynamak cok sacma geliyor. Hem boylelikle toprak ve cim sezonunu da 3 aydan 5 aya cikarmis gibi oldum. Sezonun yarisi sert, geri kalani dogal zemin gibi oldu. Aslinda Mart ayindaki toprak sezonunu biraz kemirip Avustralya Acik'i oteleyerek AO oncesine bir masters daha koyabilirim ama gerek yok. Aslinda tek sorunum yagmur. O da yagmayiversin artik :).

4 yorum:

Russell dedi ki...

sponsorlar ne der sence peki bu programa? :)

kirpi dedi ki...

Sponsor benim, bana konus :D

Emre dedi ki...

Bu programa Nadal'ın sevineceği garanti.Onun için toprak ve çim evinin arka bahçesi konumundalar zaten.Sert kortta zorlanması muhtemel (2010 US Open hariç) bir tenişçi için sert kort maçlarının azalması süper haber olacaktır:))

Sanırsam görkemli kupa arşivinde Miami,Cincinati,Paris kaldı.Kalanlar hepsi de sert kortlar.Bunları azaltarak Nadal'a el uzatman lazım
dear calendar maker;)

kirpi dedi ki...

Eheh..Aslinda bu programin sanilanin aksine Nadal'a pek faydasi yok. En fazla 1-2 tane ufak turnuvaya katilir ama onemli turnuvalarin sayisi degismedi. Cimde bir masters eklemem ona yaramis olabilir, ama tenis eskiden agirlikli olarak cimde oynanirken simdi cim sezonunun 1 aya kadar inmis olmasi bana sacma geliyor. Dusunun US Open kupasinin ustunde hala "US Lawn (Cim) Tennis Association" yazar. Aslinda takvimin su halinde bile sert zemin 5 aydan fazla yer tutuyor. Sanki tenis aslinda sertte oynanir da toprak ve cim uvey evlattir gibi. Halbuki eskiden sert zemin diye bir sey yoktu.
Miami ve Indian Wells'i kaldirdik. Bunun en onemli sebebi bu turnuvalarin bir amaca hizmet etmiyor gibi oluslari. Ornegin toprak masters turnuvalari Roland Garros icin, Kanada ve Cincinnati turnuvalari da US Open icin hazirlik niteliginde. Paris ve Shanghai ise sezon sonu turnuvasi icin puan kapma yarisi ve hazirlik firsati veriyor. Bana gore Miami ve Indian Wells Avustralya Acik'tan once oynansa bir anlami olurdu bunlarin. ama simdi tenisciler zorunluluktan kendilerine cok da faydasi olmamasina ragmen taa Amerika'ya gidip sertte oynuyorlar. Dusunun bu iki masters turnuvasindan once Guney Amerika'da toprak turnuvalari basliyor.
Avustralya Acik oncesine dedigim gibi 1 martsers daha konulup sayi tekrar 9'a cikartilabilir. Ama o cvim turnuvasi kalsin bence, ayip oluyor cim kortlara.