12 Eylül 2010 Pazar

Amerika Açık: Şampiyon Clijsters

Söylenecek bir şey var mı, bilemiyorum. Maç sadece 60 dakika sürdü ve 6-2 6-1'lik setlerle kazanan 2005 ve 2009 yıllarında olduğu gibi Belçikalı Clijsters oldu.

Clijsters ilk 4 turda harika oynadıktan sonra çeyrek finalde Stosur ve yarı finalde Venus Williams maçlarında ciddi şekilde zorlanmış ve bana göre özellikle Stosur maçında direkten dönmüştü. Clijsters, Zvonareva ile bol bol 3 setlik maçlar yapmış (ve genelde kazanmış) bir oyuncu. Dolayısıyla 3 sete gitmesini bekliyordum maçın. Zvonareva, Wimbledon'da ilk slam finalini oynamış ve biraz tecrübe edinmişti. Bu sefer maçı en azından yakın tutabilirdi. Ama beklediğimiz gibi gelişmedi ve Clijsters harika oynayarak hiç şans tanımadı Vera'ya. Rus raket de elinden geleni yaptı, maçta inanılmaz uzunlukta ralliler oldu ama topa vurma açısında Clijsters belirgin farkla daha iyiydi ve maçın sonucunu da büyük ölçüde bu belirledi. Clijsters'ın kazandığı uzun rallilerin çoğunda Zvonareva harika pozisyonlar hazırladı harika taktiksel oyunlarla ama bitirici vuruş eksikliğinden alamadı bu puanların çoğunu. Ayrıca Wozniacki'ye karşı çalışan servisi bu maçta yine kontağı kapattı. Olumlu gelişme ise, Zvonareva'nın bu kez daha az ağlaması ve daha az çılgına bağlaması. Bir ara raketi vurdu yere ama maçtan sonra hüngür hüngür de ağlamadı hani. Ama ağlasa anlayabilirdim zira 2 kez üst üste slam finali oynayıp ikisinde de feci şekilde yenilmek çok zor bir şey olsa gerek. Yine de bu şekilde kendini koruduğu takdirde bu fırsatları yakalamaya devam edebilir. Yanılmıyorsam turnuva sonrası 4 ya da 5 numaraya çıkacak Zvonareva. Eğer kazansaydı 2 numara olacaktı. Serena 1, Wozniacki 2 numarada kalmaya devam ediyor.

Clijsters, bu lafım da sana. Amerika Açık'ta maşallahın var. Aferin, yine hak ederek kazandın ama biraz da diğer grand slam kupalarını kaldırırken görelim seni be. Yapabilecek potansiyelin var, biliyoruz...

Hiç yorum yok: