28 Şubat 2011 Pazartesi

Pazar'in Sampiyonu

Dun tamamlanan Delray Beach turnuvasinin kazanani Juan Martin Del Potro oldu.

Del Potro Avustralya Acik'tan sonra, tam da ihtiyaci olan gorece dusuk kalibreli Amerika sert kort turnuvalarinda oynadi. Hem tablolarin zayif olusu, hem bu kortlari seviyor olusu, hem de Amerika'da daha fazla taraftarinin olmasi ona yardimci oldu ve 2 yari final 1 sampiyonluk ile ilk 100'e geri dondu.

Tipsarevic ile oynadigi final maci zevksizdi. Del Potro dusundugum gibi 3 haftalik tempo sonucunda yorgun dusmustu, Tipsarevic ise "Fena oynamiyorum ama final kazanamadigima gore bir an evel kaybetmeliyim" havasindaydi. Hal boyle olunca da Del Potro'yu fazla bekletmeyen Tipsarevic'in de yardimlari ile 64'luk iki set ile bitti mac.

Del Potro'yu doneli beri henuz formda ilk 10 oyuncularina karsi oynarken gormedik. Garip sartlar altinda gerceklesen Roddick macini ayri tutuyorum tabi. Ama sonucta bu 3 haftalik surec eksik kapatmada ona epey fayda saglamistir. Davis Cup'ta oynamayacagindan Indian Wells -Miami ikilisine dinlenmis gelecektir. Ama kendisinin de dedigi gibi ilk 10 ile mucadele edecek seviyeye gelmesine bir 20-25 mac daha vardir sanirim.

Hiç yorum yok: